Варненския кмет Кирил Йорданов с 50 млн. в швейцарска банка!

Кирил Йорданов

  Трогателен митинг в подкрепа на варненския кмет Кирил Йорданов се проведе в морската столица – десетки ученици от варненското спортно училище и състезатели от спортни клубове дефилираха в чест на управника.

Въоръжени с транспаранти „Кмете, не те пускаме!“, „Кирил Йорданов – интелигентният избор!“, „Искаме си кмета“ и прочие „спонтанни“ лозунги, младежите нагледно демонстрираха докъде може да стигне в наглостта си самозабравилият се и преял с власт варненски феодал.

Да се възползва от непълнолетни клакьори в отчаян опит да задържи властта е поредната нагла проява на може би най-богатия кмет в България. Кирил Йорданов не си подаде оставката дори след като млад мъж се самозапали ритуално пред кметството на митинг срещу егергоразпределителните дружества. 35-годишният Пламен, който бере душа в болницата с над 90% изгаряния, избра възможно най-мъчителната форма на протест срещу Кирил Йорданов, надявайки се, че неговата кончина ще доведе до края на 14-годишното кметуване на скандалния политик.

Бивш съдия от Варненския районен съд, политическата кариера на Кирил Йорданов стартира още в зората на демокрацията, когато той е назначен за областен управител на морската столица. В периода 1991-1997 г. нахаканият управник дирижира икономическите и политическите процеси във Варна заедно с друг скандален политик – Добрин Митев. От 1999-а насам Кирил Йорданов е несменяем кмет на Варна, след като печели на четири поредни избори. Скандалното е, че всеки път чевръстият политик се коалира с различни политически партии, за да задържи властта – през годините Йорданов е бил подкрепян от СДС, БСП (2 пъти), ДПС и за последно през есента на 2011 -а – от ГЕРБ.

Малцина обаче признават изборните резултати и винят Кирил Йорданов, че неизменно става кмет с хиляди купени гласове и подменени бюлетини. Най-честите обвинения към политика с перуката са, че обслужва икономическата групировка ТИМ.

Бившият футболист Иван Петров, един от организаторите на протестите срещу енергийната мафия, който яростно настоява и за оставката на Кирил Йорданов, си спомня сцена от 2004 г. в курорта Св. Константин и Елена.

Тогава предстои официалното откриване на 5-звезден чутовен хотел на могъща корпорация, а сред поканените гости са абсолютно всички представители на стопанския, политическия и съдебния елит на България.

Да, но тъй като откриването е преди летния сезон, в курорта се вдига прахоляк от бетоновози, кранове, камиони със строителни материали и прочие. „Собствениците на хотела качиха Кирил Йорданов на едно моторче, сложиха му жълта каска и му наредиха лично да гони влизащите в курорта камиони и строителна техника. Ето това е нашият кмет – марионетка на олигарсите“, не крие омерзението си към 57-годишния управник на Варна протестиращият Иван Петров.

За 14-годишното си управление Кирил Йорданов неведнъж е бил уличаван в корупционни практики, неефективно управление на общинското имущество и протекционизъм спрямо бизнес интереси, разменяни срещу политическа подкрепа.

Най-голямото престъпление на варненския кмет обаче е това, че допусна застрояването на Морската градина във Варна, както и движението на автомобили в нея. И ако доскоро Варна бе смятан за най-чистия и най-добър за живеене град, то днес хиляди местни с гняв признават, че Кирил Йорданов превърна Варна в клоака.

И докато морската столица се руши с всеки изминал ден, а местното население прогресивно обеднява, богатството на Цар Киро (б. а. – така във Варна наричат Кирил Йорданов) прогресивно расте.

Някои изчисляват състоянието на политическата цветарка на над 50 милиона евро. Ролята на касиер на Кирил Йорданов в последно време е отредена на украинската красавица Елена Валеева, съпруга №3 на скандалния градоначалник.

Най-популярната блондинка в морската столица блести винаги с безупречна външност, а светските наблюдатели разпознават бутикови тоалети за десетки хиляди върху изящното й тяло. Казват, че само едно от зимните палта на г-жа кметицата струва 40 000 евро. Кирил Йорданов често дарява на любимата си и обици, пръстени и часовници с диаманти.

Кирил Йорданов със съпругата си Елена Валеева

Разправят, че Елена Валеева – Йорданова е лична приятелка със съпругата на бившия кмет на Москва Юрий Лужков – Елена Батурина, която даже й гостувала от време на време в имението в Швейцария. От три години насам съпругата на Кирил Йорданов и двете му деца живеят в Женева, като според мълвата триетажната къща край Женевското езеро била в близост до имението на олигарха Славчо Христов и струвала минимум 3 милиона евро.

За пред хората обаче Кирил Йорданов го играе беден като църковна мишка – в данъчната си декларация тарикатът с перука е обявил, че годишната такса за обучение на двете му деца в швейцарския топ колеж „Льо Розе“ от около 250 000 лева се плаща от… 83-годишния му баща Петър.

Бай Петър дарил корумпирания си син и с мотор БМВ за 30 000 лева. Само за последните 5 години пък семейството на варненския кмет дало 77 000 лв. за дрехи и консумативи и 65 160 лева за пътувания в чужбина.

Кирил Йорданов оправдава богатството си и с украинската си съпруга. Според думите му красавицата Елена преди била женена за руски олигарх, който й оставил солидно състояние след развода. Освен това г-жа кметицата имала и печеливш бизнес – тя е собственик на медико-диагностичната лаборатория „Ева-медикъл СТМ“, която предлага уникална за България ДНК диагностика от специалисти, обучени в Москва.

Очевидно Кирил Йорданов засега няма намерение да се оттегли доброволно от кметския стол във Варна, но едва ли народът ще го остави още дълго да дерибейства в морската столица. Дали пък кметът с перуката няма да избяга от България по подобие на своя приятел Добрин Митев, който офейка в Нова Зеландия и вече 10-а година харчи на воля заграбените милиони?

На този етап Йорданов няма намерение да подава оставка. И нагло заявява, че ще остане до последно. Освен ако градът не го помете. На Варна вече й е писнало от номерата му, а търпението на местните е отдавна изчерпано.
„Най-редно е Кирил Йорданов да подаде оставка и в града ни да има избори и за кмет. Всички сме настръхнали срещу този човек, повече не можем да го търпим“, казват протестиращите.

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Варненския кмет Кирил Йорданов с 50 млн. в швейцарска банка!"

  1. Към Затвора !   01.03.2013 at 21:51

    Кирчо на съд по бързата процедура и парите във варненската хазна.Другото е глупост.

    Отговор
  2. Lo6o   16.03.2013 at 22:18

    На кметските избори Борисов и Цветанов заявиха, че ако не гласуваме за Кирил Йорданов ГЕРБ ще превърне Варна в село със затихващи функции затова питаме: Кой е главатаря на „организираната престъпна група” ? ? ?
    МОГАТ ЛИ БОЙКО И ЦЕЦО ДА ИЗПРАТЯТ КИРИЛ ЙОРДАНОВ ПРИ МИШО БИРАТА ? ? ?

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *