Отслабване със салати

Един чудесен начин за сваляне на килограми е като ядем салати. Смесването на зеленчуци, бобови и плодове ни доставя не само изобилие от витамини и минерали, от които тялото ни се нуждае, но и ни помага да се научим да се храним здравословно.

salati-za-otslabvane

Салатите са чудесни ястия, които можем да застъпим по- широко в храненето си. Чрез тях получаваме фибри, енергия, хидратираме се, нискокалорични са и напълно здравословни.

ЗАЩО ЯДЕНЕТО НА САЛАТИ ПОМАГА ЗА ОТСЛАБВАНЕТО?

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЕЗКОМПРОМИСНО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК

Вкусни са. Може да правите най- различни комбинации от продукти. Съставките лесно се откриват, могат да са много разнообразни, пресни са и ни освежават с вкуса си.

Нискокалорични са. Запълват ни корема и получаваме около 200 калории. Марулите, например, имат много фибри и вода, така че сме сигурни, че ни хидратират добре и помагат на храносмилането. Спанакът пък е отличен източник на желязо и различни витамини.

Бърза и здравословна храна. Не заливайте свежата салата с мазни сосове, майонеза, кетчуп и пр. Овкусете с малкоsalata-krastavitsa зехтин, ябълков оцет, може и лимонов сок.

Витамини и протеини. Зеленчуците са отлични източници на калций, магнезий, и пр. Ако ги комбинирате с печено пилешко или пуешко, добавяте и полезна доза протеини. Затова е важно добре да изберете съставките на салатата си.

Подходящия сос. Не използвайте сосовете, които обикновено показват по рекламите. Вместо тях използвате зехтин, ябълков оцет, лимонов сок, както и някои подправки като черен пипер, розмарин, риган, магданоз, чесън, лук и пр.

Добавки, които да избягвате: Както казахме вече, сосове като кетчуп, майонеза и пр. Мазни сирена, които може да заместите с обезмаслени такива, колбаси като бекон, крутони и пр.

КАК ДА СИ НАПРАВИМ САЛАТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ

– Използвайте винаги пресни и сезонни продукти
– Пригответе салата точно преди ядене, не я оставяйте да престоява
– Овкусете по следния начин: първо сол, после лимонов сок (или ябълков оцет), накрая зехтина. Ако сложете първо зехтина, вкусът ще се промени.
– Ако сте много гладни, направете салата от марули.
– Може да добавите и някои варени съставки като: грах, боб, пилешко, морски дарове. Слагате ги вече изстинали в салатата.

Забележка: Не яжте само и единствено салати. Хранете се балансирано като приемате достатъчно протеини и въглехидрати.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *