Отслабване с моркови

Ако обичате морковите, значи имате късмет. Този вкусен зеленчук е богат на фибри, бетакаротен и храносмилателни ензими, които са много полезни за отслабването.

morkovi-otslabvane

ЗАЩО МОРКОВИТЕ СА ПОЛЕЗНИ ЗА ОТСЛАБВАНЕТО?

Можем да приемаме морковите под най- различни форми: салата, сок, супа, сурови, печени и пр. Зеленчукът се вписва идеално в диетата ви за отслабване. Важното обаче е да ги ядем и в точно определени моменти през деня, за да се възползваме от свойствата им.
– Морковите са богати на фибри, една от най- важните съставки за отслабване. Фибрите не се смилат от стомаха. Минават през целия храносмилателен тракт и обират остатъците от други храни. Пречистват, обират газовете и токсините.
– Морковите съдържат храносмилателни ензими, които позволяват на храните да се смилат добре.
– Засищат ни. Чувстваме, че сме сити по- дълго време.
– Ускоряват метаболизма
– Морковите съдържат малко мазнини и калории, съдържат и много вода
– Морковите са термогенни храни. Това означава, че ни помага да изгаряме калориите.

„ТОП СИЛУЕТ SLIM“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

morkovi-dieta

КАК ДА ПРИЕМАМЕ МОРКОВИ, ЗА ДА ОТСЛАБНЕМ

В продължение на 15 дни ще включим морковите в диетата ни по определен начин. Ето как да го направите:

Закуска: Сок от моркови и портокали за отслабване. Това е чудесно съчетание от фибра, витамин С и антиоксиданти. Трябва ви: два малки моркова, сок от голям портокал, 1 ч.л. овес, 1 ч.л. пчелен мед. Смесете добре и пийте малко по малко.

Обяд: Шейк от моркови и спанак. Може да си направите салата за обяд, а към нея да добавите пилешко на скара. Няколко минути преди да започнете да ядете обяда си, изпийте сока. За да го приготвите ви трябват: 5 листа спанак, 2 малки моркова, парченце пъпеш или праскова, чаша минерална вода. Разбийте всичко в блендера. Изпийте всичко преди да се наобядвате.

Вечеря: Сок от моркови и ананас за отслабване

За вечеря използвайте продукти, които не съдържат рафинирано брашно, консерванти, захари и мазнини. Сварете зеленчуци. Може да си направите салата от червено цвекло или печени патладжани. Може да изпечете парче риба.

Но преди да изядете вечерята, изпийте чаша сок от моркови и ананас. Трябва ви: резен ананас нарязан на парченца, един малък морков и чаша вода.

Важно е програмата за отслабване с моркови да се комбинира с подходяща и разнообразна салата. Соковете не се пият самостоятелно. Няма да са ви достатъчни, за да покриете нуждите на тялото си. Пийте по 2 литра вода дневно и тренирайте.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *