Диетични съвети за плосък корем

plosak-korem-retsepti

Плоският корем не е само естетически въпрос, но и здравословен. Увеличаването на мазнините в областта на корема увеличава риска от сърдечно- съдови заболявания, диабет, дори проблеми със съня. Предлагаме ви няколко природни решения, които помагат да имаме плосък корем.

Гъби и лук. Включвайте ги по- често в рецептите си, за да извлечете максималния резултат от тях. Лукът е богат на растителен инсулин, който намалява риска от внезапно покачване на захарта, причинено от храни, като хляб, паста, картофи, ориз и др. Поддържането на нивата на кръвната захар е важно, за да предпазим корема си от натрупване на мазнини там. Гъбите имат свойството да намаляват усвояването на захарта и мазнините от храните.

Зелен чай. Чудесен помощник за фигурата ви. Пийте между 1- 2 чаши на ден, с лимон. Катехините, които съдържа, благоприятстват топенето на мазнините, особено в областта на корема.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

gabi-s-chesan

Бирена мая. Богата е на хром и витамин В. Намалява нервността и желанието за ядене на сладки храни. Предпазва от скокове в нивата на кръвната захар.

Водораслото уакаме. Може да го добавите към салатите, супите. Намалява с до 10%
мазнините в областта на стомаха.

Още няколко диетични съвета:

Доматен сок преди хранене. Ако искате да сте по- сити, изпийте чаша доматен сок, бульон или таратор, без да им добавяте подправки, преди обяд и вечеря. Така ще се чувствате по- сити.

Пийте повече вода. Вместо да пиете газирано или натурални сокове, пийте вода. Ограничавайте и алкохола.

Обезмаслено кисело мляко. На сутрешна или следобедна закуска, по малко кисело мляко с плод, са много добри варианти.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *