7 храни, които борят мазнините

Премахването на мазнините в тялото могат да са сложна задача. Въпреки това, има храни, които ни помагат да ги премахнем бързо, благодарение на това, че ускоряват метаболизма подобряват здравето. Предлагаме ви 7 храни, които ще ви помогнат срещу мазнините.

hrani-topqt-maznini

1. Зелени листа. Спанак, марули, зелено цвекло и пр, са много полезни за топенето на мазнините по тялото ни. Те са важен източник на фибри и на хранителни вещества, от които организма ни се нуждае, за да работи добре. Богати са на витамини и антиоксиданти, които предпазват от заболявания като рак, катаракта, проблеми с паметта и сърдечни удари.

Зеленчуците трябва да са свежи, листата да не са повехнали или с жълти петна. Сложете ги в плик и в камерата. Трябва да ги изядете в рамките на 5 дни.

„ДИЕТИН КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

2. Бобови култури. Също ни помагат да топим мазнините. Те са храна с много фибри. Една от основните им ползи е, че контролират нивата на кръвната захар. Също така са отличен източник на калий и други важни минерали, които предпазват от дехидратация и от високо кръвно налягане, както и от инфаркт.

Имаме голям избор сред тази група храни: боб, леща, грах, соя, нахут и др.

3. Чесън и лук. Съдържат фитохимикали, които унищожават мастните депа и се натрупват в тялото ни. Намалява нивата на холестерола, някои вируси, появата на сърдечно- съдови заболявания.

4. Люти чушки. Помага ни да горим мазнините бързо, благодарение на ускоряването на метаболизма. Освен това поддържа стабилни нивата на кръвната захар. Лютата чушка е натурален антисептик, защото съдържа високи нива на витамин С.

hansh

5. Куркума. Съдържа много бетакаротени, антиоксиданти, които забавят процеса на стареене, причинен от свободните радикали. Куркумата унищожава мастните депа, като ускорява метаболизма.

6. Канела. Малко канела към храната ускорява 20 пъти метаболизма.

7. Лимон. Помага за изгарянето на мазнините в тялото. Това е така, защото лимонът има термогенен ефект. Сок от цитруса в топла вода ускорява процеса на изгаряне на мазнини в тялото. Затова, пийте лимонов сок с вода на гладно сутрин. Лимонът е богат на много витамин С.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *