След голямата обида на “Господари на ефира” церителят на шипове възкръсна

Д-р Минко Минков
Д-р Минко Минков

   Професионален медик плюс народен лечител – тази комбинация се среща изключително рядко. За д-р Минко Минков от София тя е житейска даденост, донякъде подарък, но оттам нататък – мисия, съдба и… изпитание. Пенсионираният лекар избавя стотици наши сънародници от костно-ставни болки благодарение на препарат, който е фамилен патент, създаден от Минков по природна рецепта от негови предци. Сред изцелените от него пациенти са както обикновени хора, така и популярни имена. А защо изпитание? Защото наред с благодарността го преследват завистта, злонамереността, дребното скъперничество, което избива в големи поразии.

Повече от половин година д-р Минко Минков не приема пациенти. С чудодейните си еликсири помага само на най-близки. Бил е напът изобщо да се откаже от дейността си. Докторът е пенсионер, гони 80-те, но не тежестта на годините го сломява. През януари „Господари на ефира“ излъчват видеоматериал, омаловажаващ го като медик и като изобретател на билков извлек, който облекчава болки в коленете, кръста, гръбначния стълб. Нахълтват в дома му, отварят хладилника, подхвърлят дискредитиращи реплики. От деликатност докторът не реагира на агресивния тон, даже не казва нищо в своя защита пред камерата. След излъчването на материала се чувства унизен и огорчен.

Чудодейното лекарство Артроген
Чудодейното лекарство Артроген

„Цял живот съм градил името си с честен труд, помогнал съм на хиляди хора. Защо е тази атака срещу мен?“, недоумява костно-ставният лекар. Убеден е, че материалът е поръчка. И предполага, че е от недобросъвестен пациент.

След излъчения репортаж му звънят в защита десетки пациенти, на които е помогнал, но сякаш и това не достига да преглътне горчилката. Още по-зле се отразява скандалното видео на здравето на съпругата му. Тя рухва, стига дотам, че трябва да се борят за живота й. Оказва се, че 5 минути думи с отрова са достатъчни да разбият хармония, градена с десетилетия. Но и това отминава.

Коя е причината препаратът на д-р Минков да се произвежда само фамилно? Алчността на хора, които с лека ръка искат да забогатеят на едро за чужда сметка. Опитите на лекаря да предаде на държавата чудодейното си откритие се сблъскват с кариеризъм и ламтеж да му откраднат патента. Докторът се е погрижил да предаде тайната съставка на дъщеря си, която също е медик. Тя обаче предпочита белокосият й родител да е още дълги години жив и здрав. Дъщерята става опора на разколебаните си родители през изминалите месеци. Почти е склонила баща си отново да започне да приема пациенти.

„Татко, ще бъде грехота да се откажеш от нещо, което не само науката, но и Господ са ти дали“, повтаря му от известно време тя. А пациентите не спират да звънят и да настояват. За някои препаратът на д-р Минков наистина е последно облекчение от нетърпимите болежки.

„Моля, нека не се създава някаква психоза около моя препарат. Гръмки заглавия, че сакати прохождат, ми навличат и неприятности.

Да, облекчавам болките без странични действия на препарата, но нови крака на никого не мога да подаря“, споделя пред журналисти лично д-р Минков. Той пояснява, че извлекът му – както всяко лекарство – все пак може да не повлияе на 100% от случаите. По ирония на съдбата не действа на собствената му съпруга. Тя попада сред единиците изключения.

„Винаги в такива случаи съм готов да върна парите за прегледа и за лекарството. Вероятно така е било и с тези, които ми изпратиха „Господари на ефира“. Пожелавам им все пак здраве, каквото пожелавам на всекиго“, споделя д-р Минков. Който все пак „възкръсна“, за радост и успокоение на хората, които забравят що е болка.

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "След голямата обида на “Господари на ефира” церителят на шипове възкръсна"

  1. КАРАКОЛЮ   17.09.2013 at 8:33

    Простотията ходи по хората, така че, нека д-р Минков прости на тия които я произвеждат.Понякога и скунксовете грешат……

    Отговор
  2. Уважаеми Д-р Минков,
    Моля телефон за връзка или адрес за прием.
    Страдам от дископатия. Боки в ставите и две
    дискови хернии. С надежда за среща в Вас.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *