На пазар за човешки органи!

жертви на алчните трафиканти

В момента все повече медицината се отваря за бизнеса, няма нищо лошо, но трансплантацията на органи се е превърнала в нещо подобно на автопазар. Да погледнем данните, предоставени от застрахователните компании и болниците в САЩ.

Средните цени за трансплантация на органи са: бял дроб- 116 400 долара, бъбрекът върви 91 400, а сърцето се харчи за 57 000 долара. Бърза сметка доказва, че човешкото тяло след смъртта  струва цяло състояние. Стига се дотам, че дори и екзекуциите днес са съобразени с пазарната икономика. В момента смъртните присъди в Китай, най-големият износител на органи, се изпълняват според … поръчките! Например ако в момента има търсене на бъбреци, дробове или сърце, осъденият на смърт получава полагаемия му се куршум в главата, а ако са необходими роговици, моля сервирайте смъртоносното олово  – в гърдите. Това накара обществеността да заподозре китайското правителство в користни подбуди. Защото след последните промени в китайското законодателство,  списъка с престъпленията, заслужаващи смъртна присъда бая е нарастял.
България не стои встрани от тази „бизнес“ тенденция, например да си припомним скандала с  нелегалния канал за трафик на „донори“ от Шуменско към Истанбул. Тогава бяха закопчани Анелия Жекова, Ясен Янков и Мартин Василев, които били продали по един от собствените си бъбреци. Те получиха и обвинение, че след като разпродали собствените си органи са се заели с набирането на мераклии за разфасоване, като се споменаваха цени от 2500 до 5000 долара на бъбрек. По-рано, още през 2002 година германската полиция  арестува българския бизнесмен  Димитър Белчинов. Находчивият българин през 2001 година разпраща  по болниците оферти от рода на „Ние предлагаме пресни органи в перфектно състояние“.

участник в трафика

Няколко години по-късно пък в Италия разбиват друг канал. В Калабрия бяха повдигнати обвинения на 57 души италианци и българи за трафик на органи, нелегални имигранти и склоняване към проституция.
А пък нашата сънародничка Мариана Тодорова, на 27 години, държи рекорда на черния пазар за най-дъмпинговата цена от към 2000 лева. Толкова е получила за бъбрека си. Нейната история разчувства иначе суровите англичани преди известно време. Дамата е била измамена от посредник , а именно  – от самата Анелия Жекова, спомената по горе.  Отначало на  Мариана са обещали 1500 паунда, с които да си вземе къща, но след измамата едва успява да купи … телевизор!

Още сензации:

loading...

Един отговор за "На пазар за човешки органи!"

  1. Hai   08.11.2021 at 10:45

    Write more, thats all I have to say. Literally,
    it seems as though you relied on the video to make your point.
    You definitely know what youre talking about, why throw
    away your intelligence on just posting videos to your blog
    when you could be giving us something informative to read?

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *