Над 1,2 млн. лева хвърлят “Левски” за Жоао Силва

Жоао Силва

  „Левски“ оставя в историята всички клубни рекорди с финализирането на трансфера на португалския нападател Жоао Силва.

„Сините“ ще се изръсят над 1,2 милиона лева за година от привличането на тарана, от когото се очаква да поведе атаката на отбора.

Около 350 хил. евро е наемът за Силва, дължим на английския „Евертън“, чиято собственост е 22-годишният футболист. Заплатите и бонусите, които се предвиждат за Жоао, са още поне 250 хил. евро, което прави общо над 600 хил. евро. Карамелите и „Левски“ ще сключат договора с възможност за продажбата на португалския младежки национал другото лято и тогава българският клуб ще трябва да извади още 1 млн. евро. Това е най-голямата сума, която „сините“ ще платят за една година в историята си, и то за футболист, който ще бъде само със статут на преотстъпен. Тези числа обаче очевидно не смущават никак ръководството на 26-кратните шампиони.

Причината за това е, че изпълнителният директор Иво Тонев и треньорът Илиан Илиев са напълно убедени, че инвестицията си заслужава. Те вярват, че Жоао Силва е способен дори да надмине по голови показатели суперзвездата на Левски“ от сезон 2010-2011 г. – Гара Дембеле. Тогава французинът от африкански произход заби невероятните 37 гола в 39 мача със синята фланелка, с което спечели сърцата на феновете. Сега на „Герена“ очакват подобно представяне и от новия 189-сантиметров нападател Жоао Силва.

Трансферът е сигнал, че „Левски“ иска да си върне първото място в България, както и да осъществи запомнящ се пробив в Лига Европа.

Скаутите на „Герена“ вече работят по привличането на още един футболист в дефанзивен план. Това ще бъде или централен защитник, или опорен халф. Такова е желанието на Илиан Илиев. Новият наставник на бронзовите медалисти вече обяви, че не смята да разчита на Сюлейман Диамутен. Подобна е ситуацията и с бившия национал Йордан Милиев, чието бъдеще на стадион „Георги Аспарухов“ също не е сигурно.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *