Готвеният за поста главен прокурор Сотир Цацаров – член на пловдивска масонска ложа

Сотир Цацаров

  Името на кандидата за поста главен прокурор Сотир Цацаров се завъртя най-изненадващо преди два месеца. Оттогава шефът на Пловдивския окръжен съд е сочен като фаворит на управляващите. Неслучайно делото на Мирослава Тодорова срещу Цветан Цветанов бе преместено в Пловдив и решено в полза на вътрешния министър против правната логика.

Цацаров е типичен кадрови избор на Бойко Борисов и силовия вицепремиер. Той е амбициозен и зависим. През годините се е оплел в множество връзки и дела, които ще го превърнат в послушен главен прокурор, твърдят пострадали бизнесмени от Пловдив.

Звездата на Цацаров изгряла благодарение на две силни фигури – бившия президент Петър Стоянов и бизнесмена Георги Гергов. Във вторник стана ясно, че бившият президент е издигнат за конституционен съдия на мястото на Венета Марковска.

Георги Гергов

Според съдии Сотир Цацаров скрил навремето бракоразводното дело на Петър и Антонина Стоянови, които в средата на 90-те години са били пред развод и дори започнали съдебна процедура. Когато обаче става ясно, че Стоянов ще бъде кандидатът на СДС за президент, разводът набързо се отменя, а Цацаров хвърля делото в коша.

Това е само една от причините кариерата на Сотир Цацаров в Пловдив да върви стремглаво нагоре. Рамо на възхода му дава и пловдивският милионер и бивш свинар Георги Гергов. Следи за техните взаимоотношения са останали в държавния регистър, в който могат да се проследят услугите, които съдията е направил на бизнесмена.

Ето една от схемите. Съдебен оценител прави оценка на имоти, които Георги Гергов апортира, за да участва в съвместно дружество. Така се оценява незавършен басейн в курорта Слънчев ден на стойност 300-400 хил. лв. След като Георги Гергов обжалва, се прави тройна експертиза на оценката от Пловдивския съд, чийто председател е Сотир Цацаров. На следващия ден става ясна новата оценка – басейнът е оценен на над 7 млн. лв.

Петър Стоянов

Такъв е случаят и с хотел „Ленинград“, който Георги Гергов закупи по времето на Иван Костов от държавата за около 3 млн. лв. Същият Пловдивски съд, ръководен услужливо от Сотир Цацаров, по-късно одобрява оценката на хотела за над 80 млн. лв.

Така Гергов се сдобива „законно“ с основен пакет дялове в съвместната фирма „Пълдинтур Инвест“, в която участва заедно с общината.

Гергов и Цацаров са свързани и чрез Нерегулярната пловдивска масонска ложа „Слънце“, в която членуват. Освен тях в тайната организация са още Росен Димов – бивш апелативен прокурор на Пловдив, Иван Даскалов – настоящ апелативен прокурор, Андрей Атанасов – окръжен прокурор на Пловдив, Георги Петров – шеф на Административния съд в града.

Сред свободните зидари са още Тодор Петков – бивш областен управител, бившият син кмет Иван Чомаков, бизнесменът Тодор Батков, ек-сминистрите Джевдет Чакъров и Петър Мутафчиев, бившият шеф на пловдивската полиция и бивш лидер на ГЕРБ в Пловдив Йордан Кюмюрджиев. Шефът на следствието в Пловдив, медийни босове, ръководни прокурори от Кърджали и Пазарджик, включително бившият шеф на Свиленградската митница са членове на ложата.

Особена роля в нея играе ексшефът на данъчните в Пловдив, както и кандитат-кметът на БСП за Пловдив – Георги Търновалийски, чиято съпруга е прокурист на Пловдивския панаир и дългогодишен служител на Георги Гергов.

Не малко предприемчиви пловдивчани са пострадали от задкулисните комбинации на масоните, твърдят нашите източници.

„Неудобните бизнесмени първо биват очерняни чрез медиите на масонския кръг.

Вадят се измислени компромати за нарочения бизнесмен или неудобен човек. След това те се предават на прокурорите, водени от Росен Димов, а сега от неговия наследник.

След като делото стигне в съда, се намесва Сотир Цацаров“, обясняват източници, които са изумени, че човек, замесен в куп задкулисни комбинации, може да е кандидат за обвинител № 1 в държавата.

Още сензации:

loading...

4 Отговора за "Готвеният за поста главен прокурор Сотир Цацаров – член на пловдивска масонска ложа"

  1. колега   22.11.2012 at 18:47

    Извинявайте,ама по-големи глупости не бях чел.Но е забавно,няма спор.

    Отговор
  2. http://bit.ly/3mG8gY3   30.08.2021 at 1:33

    This post is in fact a pleasant one it helps new the web
    users, who are wishing in favor of blogging.

    Отговор
  3. Jacinto   08.11.2021 at 12:34

    Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point.
    You definitely know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your site when you could be giving us something
    enlightening to read?

    Отговор
  4. the asmr   22.12.2021 at 21:29

    Woah! I’m really loving the template/theme of this website.

    It’s simple, yet effective. A lot of times it’s very difficult to
    get that „perfect balance“ between user friendliness and visual appeal.
    I must say you’ve done a awesome job with this. In addition, the blog loads extremely
    fast for me on Safari. Outstanding Blog!

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *