Суха кожа и косопад

Кожата и косата са отражение на начина ни на хранене. Чистата, хидратирана и блестяща кожа е признак за правилно хранене. Гъвката и блестяща коса е признак за здраве отвътре. Въпреки че храненето е важно за поддържането на кожата и косата, има фактори, които не могат да се контролират.

kosopad-navici

Кожата става по- суха с годините и генетиката определя до известна степен как ще се запази косата ни. Доброто хранене не може да обърне процеса на остаряване, но може да поддържа кожата и косата здрави.

Витамин С. Мастните жлези секретират мазна субстанция, която подхранва косата и кожата. Способността на мастните жлези да произвеждат тази мазнина зависи от приема на витамин С. Този витамин се съдържа в храни като чушки, зеле, ягоди, киви, броколи, портокали и грейпфрут.

Витамин В. Биотина и фолиевата киселина са важни за здравето на кожата и косата. Витамин В е важен за образуването на червените кръвни клетки. Те са постоянен източник на кислород и подхранват косата и кожата. Сред най- добрите източници са слънчогледа, фъстъците, бадемите, овеса, яйцата, риба тон и сьомга.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

koja-saveti

Витамин Е. Храните, богати на този витамин са растителните масла, бадемите, житния зародиш, и др. Може да подхраните косата си и да я хидратирате като направите маска от авокадо. Смесете 2 с.л. авокадо, 1 с.л. банан и един жълтък. Нанесете на чиста и влажна коса.

Магнезий. Помага на тялото да усвоява веществата от храната, за да се подхранят косата и кожата. Нивата на магнезия са много важни за растежа на косата.

Цинк. Дефицита на този минерал може да предизвика косопад. Помага за доставянето на кислород до косата. Цинкът поддържа кожата здрава и предпазва от свободните радикали. Съдържа се в тиквените семки, черен дроб, телешко, водорасли и морски дарове.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *