Рецепти срещу целулит

celulit-borba

Целулитът се развива, когато има забавяне в кръвообращението, като вероятните причинители са хормонални проблеми или внезапно отслабване. Целулитът се влошава, ако водим заседнал начин на живот, храним се неправилно, пушим и прекаляваме с алкохола. Може и да е наследствен. Как да се справим с него? Ето няколко идеи:

1. Чай. Билковите отвари помагат да изхвърляме излишните течности. Пречистват тялото ни. Важното е да се съчетаят със здравословен начин на живот. Включете ги в рамките на здравословен режим на хранене.
2. Домашни рецепти при целулит. Трябва да внимаваме какво ядем, ако искаме да се справим с целулита: трябва да избягваме пърженото, мазните храни, захарните изделия, алкохола.
3. Антицелулитен продукт. Трябва да го включете в програмата си срещу целулита. Препоръчваме ви гелът срещу целулит и стрии – БИО- КОД.

celulit-hrana

4. Чай от блатен тъжник и магарешки трън. За да приготвите този чай ви трябват: 50 грама блатен тъжник, 20 грама трън, 20 грама анасон и 20 грама черен бъз. Смесете билките и добавете 250 мл вряща вода, разбъркайте с лъжица и оставете да престои 10 минути. Прецедете и изпийте.
5. Чай от хвощ. Това е друга рецепта, която можете да използвате. Загрейте водата и когато кипне добавете 4 лъжици хвощ и оставете да се варят 10 минути.
6. Чай от босилек и мента. Трябват ви лъжица листа от босилек, 1 лъжица мента, 1 лъжица дафинов лист, 1 лъжица лавандула, 1 лъжица семена от анасон. Смесете всичко и сложете да се вари 10 минути.
7. Чай от портокалова кора. Трябва ви 1 лъжичка кора от горчив портокал и лъжичка листа от хвощ. Сложете ги във вряща вода и оставете да киснат 5 минути. Прецедете и е готово за пиене.

*Не прекалявайте с чайовете срещу целулит. Не повече от 1- 2 чаши на ден.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *