5 храни, които намаляват кръвната захар

kanela-otslabvane

Представяме ви 6 супер храни, които задължително трябва да включите в диетата си за отслабване или ако искате да сте здрави. Общото между тях е, че поддържат под контрол нивата на кръвната захар.

1. Канела. Тази подправка не само помага за отслабването, но и редуцира нивата на глюкозата, когато гладуваме. Особено препоръчителна е за хора с диабет или преддиабет. Лесно можете да включите канелата в храненето си. Може да използвате като подправка към кафето, чай, киселото мляко и пр.

2. Куркума. Това е основната съставка в кърито. Помага за предпазване от появата на признаци на диабет. Може да се добавя към всички видове храна.

kurkuma-depilatsiya

3. Боровинки, грозде и ябълки. Ако приемаме редовно трети три плода (2- 3 пъти седмично), помагат да редуцираме диабета до 20%.

4. Кафе. Сред свойствата на кафето е и да предпазва от диабет. Разбира се, трябва да се приема в умерени количества, защото може да ни направи прекалено нервни. Пийте най- много по две чаши на ден.

5. Обезмаслено кисело мляко. Този тип храни са полезни за метаболизма на глюкозата. Яжте кисело мляко всеки ден.

За да се справяме с кръвната захар обаче, трябва да разрешим въпроса с подсладителите – да заместваме захарта. Стевията е много добър пример, тъй като е натурална, не съдържа никаква захар. Мелаза, кленов сироп и др.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *