Вдовицата на Георги Илиев – Мая: Зная кой уби Жоро, не е Райко Кръвта!

Мая Илиева
Мая Илиева

  Вдовицата на Георги Илиев – Мая, подминала с безразличие „новината“, че пернишките килъри, начело с бащата на Райко Кръвта, имат пръст в убийството на съпруга й, научихме от достоверени информатори. Мая Илиева отдавна се е примирила, че разстрелът на мъжа й ще остане неразкрит, издават източниците ни, които са в близки отношения с нейни бизнес партньори.

Тя дори отказвала да говори по темата. Преди години твърдяла, че знае истината за убийството на Георги Илиев, но тя никога няма да излезе наяве, защото е свързана с високопоставени личности от бизнеса и политиката.

Георги Илиев
Георги Илиев

Георги Илиев бе убит през август 2005 г. в Слънчев бряг в деня, когато празнува победата на „Локомотив“ (Пловдив) в евротурнирите.

Застрелян е с един куршум в гърдите от далечно разстояние. Снайперистът е познавал навиците на боса на ВИС-2 и внимателно е планирал покушението.

Дни след убийството на Георги Илиев труп на руснак изплува в морето край Слънчев бряг и още тогава се появява версията, че това е физическият извършител на покушението.

„Това, че Райко Кръвта е поръчал да убият Жоро Илиев, е нелепо твърдение. Те дори нямаха отношения. Перничани винаги са били самостоятелна губерния и софийските босове трудно им налагат контрол и до днес. Може да са се познавали, но в нивото на единия и на другия няма място за сравнение. Арестуваните от пернишките килъри може и да са избивали свои съграждани и конкуренти в наркобизнеса, но нямат капацитет да организират убийство на бос

Тук беше убит Георги Илиев през август 2005
Тук беше убит Георги Илиев през август 2005

като Георги Илиев. Прекалено са примитивни“, разказва бивш полицай от времето на извършеното покушение, когато труповете в подземния свят валят почти всеки ден. След ареста на бащата на Райко Кръвта и 11 от приближените му свидетели по делото твърдели пред прокуратурата, че Кръвта е поръчал убийството на Георги Илиев и едва ли не лично е изпълнил екзекуцията. Затова не след дълго самият той бил убит. Всъщност Мая Илиева не е помогнала на разследването на убийството още тогава. Тя не е била в час с делата на мъжа си.

По-късно приближени на Илиев й разказали най-вероятната версия за убийството му, но тя вече се била примирила с липсата му. Още докато е бил жив, Мая очаквала покушение срещу съпруга си, но не била в състояние да му дава съвети.

Още сензации:

loading...

3 Отговора за "Вдовицата на Георги Илиев – Мая: Зная кой уби Жоро, не е Райко Кръвта!"

  1. Hollie   12.07.2021 at 20:32

    I like the helpful info you provide in your articles.
    I will bookmark your weblog and check again here regularly.
    I am quite sure I will learn many new stuff right here!
    Good luck for the next!

    Отговор
  2. Salvatore   18.07.2021 at 1:13

    Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like
    you wrote the book in it or something. I think that you can do with some pics to drive
    the message home a bit, but other than that, this is wonderful blog.
    A fantastic read. I will certainly be back.

    Отговор
  3. tinyurl.com   30.08.2021 at 10:18

    Heya i am for the primary time here. I came across
    this board and I in finding It truly useful & it helped me out
    much. I hope to offer something again and aid others like you aided me.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *