Съвети и рецепти за кожата на лицето

Можем да се грижим за кожата на лицето и с продукти от природата, вместо с изкуствени, като следваме няколко здравословни съвета, така че кожата ни да е блестяща, стегната и чиста.

koja-lice

ХРАНЕНЕ

Кожата е отражение на здравето ни. Ако организмът е претоварен с токсини, те ще излязат през порите на кожата ни, което ще я направи посърнала, замърсена и без блясък. Затова трябва да се храним балансирано, като поемаме необходимото количество въглехидрати и протеини. В храненето ни не трябва да отсъстват:
– Плодове и зеленчуци, сурови или варени
– Пълнозърнести храни
– Бобови
– Ядки
– Семена – чия, киноа, тиквени, и пр. Масла от тези семена.
– Суперхрани: бирена мая, житни зародиши, спирулина
– Екологични животински протеини

ЛОШИ НАВИЦИ

Освен да се храним здравословно, трябва и да оставим някои от лошите навици като цигарите, които отнемат свежестта и цвета на лицето, алокохолът, който ни отнема минерали. Също така трябва да избягваме стреса, да се движим, за да захранваме органите с достатъчно кислород.

КЛИМАТ

В зависимост от климата, трябва да предпазваме кожата си, като трябва да избягваме крайностите в температурите. Ако времето е сухо, кожата ни трябва да е хидратирана, ако е много слънчево, трябва да носим шапка и да слагаме слънцезащитен крем.

ПИЙТЕ ВОДА

Много от леките проблеми на кожата се решават с пиене на повече вода. Хората със суха и замърсена кожа трябва да пият по 2 литра вода на ден

ГРИЖИ ЗА КОЖАТА

Почистване. Ежедневно трябва да почистваме кожата си, особено ако носим грим. Най- koja-hidrataciqдобрият начин да го правим е като използваме бадемово масло, така лицето ни ще е хидратирано цяла нощ.

Ексфолиране. Така пречахваме мъртвите клетки от кожата и й помагаме да регенерира, поддържаме я чиста и стегната. Но се прави само веднъж седмично. Най- естествения начин е като използваме сода бикарбонат или захар.

Хидратация. Изключително важна, особено ако кожата ни е суха. Ето кои продукти можем да използваме:
– За суха кожа: зехтин, арганово масло или/и шипково масло
– За смесена кожа: кокосово масло или сусамово масло
– За мазна кожа: гел от алое вера или кокосово масло

Може нанасянето на маслото да е съпроводено с масаж, за да се поемат по- добре съставките, да се активира кръвообращението, да изглеждаме по- млади и блестящи.

Подхранване. Веднъж седмично трябва да подхранваме дълбоко кожата си, особено ако е суха, състарена, стресирана или изложена на крайни климатични условия. Затова се приготвя натурална маска, която нанасяме за половин час:

– При мазна кожа можем да приготвим маска на основата на зелена хума, който смесваме с вода, докато получим смес, която може да се нанася, но без да капе. Избягваме контура на очите и разранени участъци.
– При смесена кожа също можем да използваме хума, но я смесваме с кисело мляко и 5 капки етерично масло.
– При суха кожа приготвяме маска, като смесим някои от следните съставки: разбито яйце, растително масло, мая, кисело мляко, овес на прах.
– При деликатна кожа маска на базата на мед и куркума, която я подхранва.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *