Няколко рецепти за красота с ябълков оцет

yabalkov-otset-1

Оцетът не е само подправка за салатата! Ябълковият оцет подобрява значително състоянието на кожата. Помага на дермиса да намери баланса между изсушаване и омазняване. Т.е., хидратира, но без онзи неприятен блясък.

За да го постигнем, трябва да добавим към чаша вода 5 капки ябълков оцет. Когато се разтвори, потапяме памуче и нанасяме върху лицето. Можете да го правите между 3 и 5 пъти седмично.

Друго свойство на ябълковия оцет е да ни помага в отслабването. Регулира нивата на захарта, като така стимулира усещането за ситост.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

yabalkov-otset

Оцетът е много полезен при отстраняване на пърхота. Киселинността на оцета променя рН на скалпа. Това затруднява развиването на бактерии или пърхота. Смесете ¼ чаша оцет с ¼ чаша вода. Впръскайте го върху скалпа с пулверизатор.

Може да използвате оцета и за премахване на грима. Една от киселините в него има чудесно антибактериално действие. В купичка смесете хладка вода, лъжица оцет и парче лимон.

Друго приложение е да се използва за изсветляване на косата. Смесете 2 лъжици оцет с чаша вода. След като измиете косата, напръскайте си косата със сместа, оставете да престои няколко минути и изплакнете. Идеално почиства косата и постепенно я изсветлява.

Важното е да внимаваме с количеството оцет, което използваме. Всяко прекаляване е вредно. В случая, не използвате повече от 8 лъжици.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *