Маска от пъпеш и ябълка срещу отпусната кожа

maska-s-kartofi

Сред естетическите проблеми, които притесняват най- много жените, е отпуснатата кожа. Това се дължи на загубата на колаген и еластин на кожата, протеини, които й придават еластичност и я стягат.

Има различни фактори, които го причиняват: възрастта, наследствеността и навиците. Визуално не изглежда добре, което причинява ниско самочувствие на хората, които я имат. Затова, трябва да знаем как да се справим с подобен проблем.

На пазара има голямо разнообразие от кремове, които обещават, че се борят срещу отпуснатата кожа. Но има и много природни рецепти, които са също толкова ефикасни. Например, маската от пъпеш и ябълка.

Тези плодове са полезни не само за здравословното хранене, но и за подобряване външността на епидермиса. Пъпешът съдържа 80% вода, витамини А, В и Е, поради което хидратира и освежава кожата.

„БИО- КОД“ – ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК:

maska-za-lice-1

Ябълката съдържа аминокиселини, като аргинин, който помага за възстановяване на тъканите. Също така, има антисептично и антиоксидантно действие. Комбинацията от двата плода е идеална за справяне с отпуснатата кожа на лицето и шията.

МАСКА ОТ ЯБЪЛКА И ПЪПЕШ

Съставки:

Половин ябълка
1 тънък резен пъпеш
1 лъжица зехтин

Начин на приготвяне:

Нарежете плода на малки парчета и ги сложете в сокоизтисвачката, сложете една лъжица зехтин. Разбийте, докато получите хомогенна паста.

Нанесете маската върху лицето и оставете да действа 20 минути, после свалете със студена вода. Постоянството води до още по- добри резултати.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *