Храните, които правят кожата красива

Здравословното хранене си личи не само по отсъствието на паласки, целулит и пр, но и по външния вид на кожата. Както някои храни са вредни за кожата, други имат обратен ефект – правят я красива и гладка.

hrani-za-kojata

Балансираното хранене, като премахнем и заместим онези храни, които не ни се отразяват добре на кожата, ще придаде здравословен вид на лицето. Нека разгледаме кои храни подобряват външността на кожата ни:

„БИО- КОД“ – ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК

По- малко захар и млечни продукти

В умерени количества никой от тези продукти няма да навреди на кожата. Но в големи количества, стават вредни. Захарта в по- големи количества увеличава андрогените и предизвиква повече акне.

Захарта прави по- видими следите от остаряване на кожата, тъй като разрушава колагена. Млечните продукти могат да предизвикат акне.

Повече протеини

Протеините, които се съдържат в пилешкото, месото и рибата, стимулират производството на колаген, който подмладява кожата и изглажда бръчките. Веществата, които се съдържат в соята, също са важни за приема на протеини.

Препоръчителната доза за дневен прием на протеини е между 12 и 16 грама, т.е., две яйда, пилешко месо или 20 бадема.

Магнезий, витамин С и мед

Също като протеините, магнезия, витамин С и медта участват в производството на колаген и правят кожата по- здрава. plodoveХраните, богати на магнезий, са полезни за кожата ви – овесени ядки, тиквени семки и др.

Освен другите свойства на витамин С, помага за усвояването на желязото и производството на колагена и прогестерона. Освен портокалите, други плодове, които съдържат витамин С, са малините, чушките, кивита, грайпфрути, пъпеш, и др.

Медта е много важна за производството на колаген, но и за регулиране хормоните на щитовидната жлеза, които контролират теглото, метаболизма, енергията и настроенията. Съдържа се в сусамените семки, слънчогледовите семки и др.

Омега- 3 киселини

Съдържат се в рибата и морските дарове – правят кожата по- млада и здрава. Други храни, които съдържат омега- 3 мазнини са семена от чия, орехи, соя, зехтин.

Зелени и жълти зеленчуци

Тези типове продукти са богати на антиоксиданти, които премахват свободните радикали. Жълтите са богати на каротен. Тези зеленчуци съдържат доста витамини К и С.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *