8 от най- добрите съвети за грижа за косата и кожата

kosa-grigi

Има много алтернативни методи за грижа за косата и кожата. Нека разгледаме някои от най- известните и ефективните:

Студена вода

Банята с топла вода действа отпускащо и ни носи голямо удоволствие, но не е най- добрият вариант за здрава кожа и коса. Топлината причинява изсушаване, унищожава естествените масла и прави кожата склонна към различни проблеми.

Студената вода обаче действа като естествен тоник, прави кожата стегната и запазва рН на косата.

Избягвайте излагането на слънце

Продължителното излагане на слънце причинява сериозни вреди на красотата, тъй като UV лъчите причиняват сериозни проблеми. Кожата може да изгори, за причини поява на петна. Когато косата загуби естествените си масла, става слаба и започва да пада. Затова е много важно да използваме подходяща слънчева защита.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

koja-slantse

Хидратирайте с кокосово масло

Една от идеалните съставки за хидратиране и възстановяване на кожата и косата е кокосовото масло. Съдържа витамин Е, есенциални мастни киселини, има антибиотични свойства и антиоксиданти, които подхранват, възстановяват и хидратират. Намалява въздействието на свободните радикали и предпазва от преждевременно състаряване.

Балансирано хранене

Храненето винаги се отразява на външния ни вид. Затова, трябва да се храним здравословно и балансирано. Избягвайте храни, които съдържат захар, сол и наситени мазнини.

Тренирайте

Спортът е един от най- сигурните начини да се поддържаме здрави, красиви и млади. При потене тялото освобождава токсините и улеснява достъпа на кислород до клетките. С поне 30 минути движение дневно кожата става по- чиста, а косата по- здрава.

Омега- 3 мазнини

Помагат да имаме здрава кожа и коса. Съдържат се най- вече в: риба, като сьомга, сардини, риба тон, мазнини от семена, ленено и сусамово семе, ядки.

Пийте вода

Това е най- здравословната течност за тялото. Важна е също и за косата, и за кожата.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *