7 рецепти със сол за красота

sol-krasota

Много често в кухнята ни има продукти, които имат широко приложения в козметиката, а ние дори не подозираме. Некар разгледаме солта и приложението й в разкрасителните процедури. Помага за ексфолирането на кожата, срещу целулита и редица други приложения. Ето как да включите солта в разкрасяването си:

1. Ексфолиране със сол. Това е много важна процедура за тялото ни, тъй като премахва мъртвите клетки и прави кожата мека. Солта ексфолира кожата ни по напълно естествен начин. Използвайте я, докато сте под душа. Може да смесите солта със зехтин, отново като средство за ексфолиране.

2. Сол срещу пърхота. Това е широко разпространен проблем, свързан с косата. Пърхотът е досаден и никак не е естетически. За целта можете да използвате морска сол. Направете масаж на скалпа с морска сол, за да подобрите кръвообращението. После измийте, за да премахнете остатъците.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

sol

3. Солта като средство срещу акне. Пъпките са проблем не само за тийнейджърите, но и за по- възрастните. Нанесете солта внимателно, може да я смесите с малко зехтин или вода, за да улесните нанасянето.

4. Нежен ексфолиант. Ексфолирането на лицето е важна козметична процедура. Трябва да се прави два пъти седмично, за да поддържаме кожата чиста в дълбочина. Можете да комбинирате солта със зехтин или с кокосово масло.

5. Блестяща усмивка. Солта може да ни помогне и за тази цел. Смесете две части сол и две части сода бикарбонат и измийте зъбите с четката си. Това е чудесно решение за спешни случаи.

6. Перфектни нокти. Солта е много полезен продукт при жълти нокти. Смесете лъжичка сол, лъжичка сода бикарбонат и лимонов сок. Потопете ноктите в тази смес. Ноктите веднага стават по- блестящи и бели, без досадните петна.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *