4 рецепти за красота с лимон

limon-krasota

Лимонът е известен с множеството си свойства, заради които се използва с медицината и козметиката. Цитрусовата киселина и антиоксидантите, които съдържа, са много полезни за кожата, косата и ноктите.

Ето няколко рецепти за красота, които се приготвят с лимон и са изключително ефективни:

Маска за премахване на нечистотиите

Заради противовъзпалителните си свойства, цитрусът почиства кожата в дълбочина и помага за премахването на черните точки, които деформират порите.

Как се използва? Вечерта пригответе смес от 2 лъжици лимонов сок и един белтък. Добре разбъркайте двете съставки и после ги нанесете.

Преди да нанесете маската върху кожата, почистете я добре и премахнете грима. След това нанесете тънък слой от сместа, така че да покриете цялото лице. Оставете да стои, докато изсъхне. Премахнете с хладка вода.

„БИО- КОД“ – ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК:

limoni

Тоник за мазна кожа

Тъй като регулира рН на кожата, лимонът отстранява излишната мазнина, която е сред основните причини за акне.

Как се използва? Изцедете лимонов сок, потопете памук вътре и после нанесете върху зоните, в които се натрупват най- много мазнини. Правете рецептата винаги през нощта, тъй като не е добре да се излагате така на слънце.

Силни нокти

Веществата в лимона помагат да предпазим ноктите си от чупене, като ги правят по- здрави и блестящи.

Как се използва? Смесете в един съд 3 лъжици сок с 6 лъжици зехтин и после потопете ноктите си вътре за 10 минути. След като мине това време, изчеткайте ги, изплакнете с хладка вода и нанесете хидратиращ крем.

Намаляване на петната по ръцете

Излагането на слънце и замърсяващите фактори на околната среда ускоряват процеса на остаряване на кожата на ръцете и предизвикват антиестетически петна. Цитрусът има избелващо и антиоксидантно действие, което подобрява външния им вид.

Разрежете един лимон на половина и търкайте петната за няколко минути. Избягвайте да се излагате на слънце по време на третирането и оставете да действа 10 минути. След това изплакнете.

Повтаряйте процедурата по 3 пъти седмично.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *