Рецепти за възстановяване на изгорялата коса

Косата ни е изложена всекидневно на различни фактори, които я правят слаба, изгарят я, погубват блясъка й. Употребата на маша, преса, сешоар, излагането на слънце, плуването в басейн, химическите продукти, морската вода и др. фактори.

izgorena-kosa

Когато косата ни изгуби хидратацията и изгори, започват да се появяват отворени връхчета, цветът е безжизнен и не изглежда добре. Но можем да използваме доста рецепти за хидратиране на косата и възстановяване.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

1. Зехтин и розмарин

Комбинацията от тези две съставки не само възстановява щетите от изгорялата коса, но и я предпазва след това.

– 250 мл зехтин
– 5 капки етерично масло от розмарин

Сложете зехтина да се загрява, но да не завира. После го сложете в стъклено шише и добавете 5- те капки есенция от розмарин. Смесете добре двете съставки, нанасете с леки масажиращи движения и оставете да действа 20 минути.

rozmarin-zehtin

2. Яйце и мед

И двете съставки имат хидратиращи свойства, тъй като яйцето е богато на витамин Е, който възстановява косата и я хидратира в дълбочина.

– 2 яйца
– 3 с.л. мед
– 1 с.л. кокосово масло – по желание
– 1 с.л. бадемово масло – по желание

В съд смесете яйцата и меда, докато получите хомогенна смес. По желание може да сложите по лъжица кокосово масло и бадемово масло за хидратацията на косата. Когато е готово, нанесете върху скалпа и косата и оставете за 30 минути. После измийте, както обикновено.

3. Плодова процедура

Плодовете също имат хидратиращи и антиоксидантни свойства, които действат в дълбочина, помагат за възстановяването на изгорялата коса.

– ½ банан
– ½ авокадо
– 3 резена пъпеш
– 3 с.л. кисело мляко

Сложете всички плодове в блендера. С пастата нанесете и масажирайте внимателно, оставете да действа 30 минути. След това измийте. Правете маската веднъж седмично.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *