Рецепти за предпазване на косата от слънцето

kosa-plaj

Предлагаме ви няколко домашни рецепти, за да предпазвате косата си от слънцето, за да е винаги хидратирана и блестяща.

Лятото вече чука на вратата, температурите се повишават все повече и скоро ще започнем да мислим и за море. Всички жени обаче знаят, че това е едно от най- изтощителните предизвикателства за косата ни. Свикнали сме да използваме слънцезащитни кремове и лосиони, но ултравиолетовите лъчи са вредни и за косата.

Разбира се, не само слънцето е вредно за косата през лятото. Солената морска вода и хлорът в басейните също й вредят.

МАСЛОТО КАТО ЗАЩИТА

Натуралните масла са сред най- полезните продукти за косата и кожата. Има много варианти, които можем да използваме през лятото за хидратиране и възстановяване на косата, като бадемовото масло например. Те ни предпазват от изгаряне и придават естествен блясък на косата ни. Нанесете го 10 минути след първото намазване с шампоан, измийте и после измийте отново с шампоан.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

zehtin-otslabvane

Друг вариант е зехтинът. Смесете 1 лъжица зехтин със същото количество кисело мляко, измийте с вода и готово.

Можете да използвате също масло от ленено семе, масло от жожоба, богато на витамини С и Е, арганово масло също и след излагането на слънце.

МАСКА ЗА КОСА

Друг вариант да предпазим косата от слънцето, вятъра и морската вода, е като използваме маска от ментови листа, сварени във вода с оцет, прясна рукола, 2 лъжици лимонов сок. Нанесете върху косата, оставете да действа 20 минути и измийте с хладка вода.

Избягвайте сешоара и пресата.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *