Плодове и зеленчуци за растежа на косата

kosa-plod

Балансираното хранене, което съдържа мастни киселини омега- 3, витамини А, В и С, желязо и пр. помага за растежа на косата. Ето кои плодове и зеленчуци стимулират растежа на косата:

Моркови. Отличен източник на витамин А, който помага да имаме здрав скалп и красива коса. Може да ядете моркови и хумус, за да приемем добра доза протеини, мононенаситени мазнини и сложни въглехидрати.

Цитрусови плодове. Съдържат инозитол, вид захар, близка до глюкозата, вид витамин В. Инозитолът не само намалява холестерола и помага на тялото да отслабне, помага срещу косопад.

Зелени зеленчуци. Спанак, зеле, зелено цвекло съдържат витамин А и С. Тези зеленчуци съдържа също желязо и калций.

Червени чушки. Съдържат повече витамин С и от портокалите. Яжте чушките сурови, защото при готвене се унищожават полезните им вещества. Витамин С е мощен антиоксидант, който подобрява кръвообращението и растежа на косата.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

zelenchutsi-zdrave

Авокадо. Добър източник на витамин Е, който е полезен за растежа на косата. Други източници на витамин Е са зехтин, орехи, семена.

Череши. Те са богат източник на желязо. Анемията е често срещана причина за косопад. Зеленчуците със зелени листа, фурмите, стафидите и сухите плодове за добри източници на желязо.

Боровинкови. Малини, боровинки и къпини съдържат важни антиоксиданти, които подобряват растежа на косата.

Ленено семе. Технически не е нито плод, нито зеленчук. Отличен източник на омега- 3 и 6. Дефицита на омега- 3 може да провокира различни проблеми, свързани с косата.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *