Натурални средства за възстановяване на увредената коса

kosa-maioneza

Прекомерното излагане на слънце, неправилните грижи за косата или дори неправилното хранене могат да увредят космения фоликул. Въпреки че има много масла и пр. средства при този тип проблеми, има и домашни рецепти, които също са много ефективни. Ето някои от тях:

Плодове и билки

Натуралните етерични масла, например от розмарин и лавандула, или ябълковия оцет, са идеални при увредени космени фоликули. Тези средства подхранват по- добре косата, връщат й блясъка, силата и обема. Други ефективни средства за грижата на косата са авокадото и банана, които се натъркват в скалпа, оставяте ги за 30 минути и след това изплаквате. Тези средства възстановяват мазнините и хидратират увредените и сухи космени фоликули.

Масла

Кокосовото масло, зехтина, бадемовото или кестеновото масло също са много полезни при възстановяване на косата. Помагат за предпазване на косата, помагат на подхранването и поддържат космените фоликули хидратирани и здрави. Смесването им също е ефективно. Масажирайте с масла скалпа и преди да измиете, оставете да престои няколко часа, по възможност, цяла нощ. Завийте косата в кърпа, накисната с гореща вода, за по- добри резултати.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

kosa-potamnqvane

Яйца

Действат като естествено почистващо средство и като балсам, много подходящи при увредени фоликули. Разбийте едно яйца в хладка вода, използвайте течността, за да масажирате скалпа и после измийте. Може да разбиете и само белтъка с една лъжица вода, докато се образува кремообразна смес, накрая добавете и жълтъка, точно преди да нанесете върху косата.

Друга рецепта предлага смесването на яйце и мед върху косата и скалпа, през един ден. Друго подобно средство е смесването на яйце и лъжица мед, лъжица кокосово масло и още една лъжица бадемово масло. Трябва да се нанесете върху влажна коса, да се остави да престои половин час и после да измиете с шампоан.

Майонеза

Нанесете слой майонеза навсякъде по главата си, като покриете цялата коса и скалпа. Масажирайте, оставете да престои половин час. Измийте с хладка вода. Ако косата ви е много увредена, може да спите с маската цяла нощ, преди да я измиете с шампоан.

Общи мерки

Пийте повече вода и сокове. Яжте много пресни плодове и зеленчуци, за да подхраните тялото, да подобрите кръвообращението.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *