Маски за коса с яйце

Яйцето е полезно както за цялото ни тяло, така и за косата. Въпреки че преди години беше отричано, тъй като уж повишавало холестерола, днес яйцето е сред най- важните храни за хората.

yaice-maska

То е богато на протеини и на полезни мазнини. Яйцето ни доставя различни витамини като – В5, В12, А, Д, Е. Също така минерали като селен, желязо, йод, фолиева киселина, холин.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК

УВРЕЖДАНЕ НА КОСАТА
Постоянното излагане на ултравиолетовите слънчеви лъчи, не само уврежда кожата, но и косата. Също така и замърсяването на околната среда, химическите продукти с боите за коси, използване на сешоара, преса. Затова е важно да знаем как да възстановяваме косата, за да изглежда красива.

КАК ЯЙЦЕТО ПОМАГА НА КОСАТА?
Благодарение на протеините и полезните мазнини, помага за подхранването на скалпа, на космените фоликули, като yaiceправи косата по- здрава и буйна. Правят косата ни силна, блестяща, мека.

Не се притеснявайте, косата ви няма да мирише на яйце заради маската. Сместа трябва да престои 15- 20 минути, за да усвои свойствата на яйцето. После отмивате със студена вода и отмивате както обикновено.

ПОМНЕТЕ: Цяло яйце използваме за нормална коса. Само жълтък – за суха коса; само белтък – за мазна коса. Белтъкът може да се използва всеки две седмици, а останалите два варианта – веднъж в месеца.

2 МАСКИ С ЯЙЦЕ

Маска за суха коса.

Съставки: 1 яйце, 1 ч.л. зехтин, 2 с.л. майонеза

Начин на приготвяне: Разбийте хубаво яйцето, после добавете зехтин и майонезата. Трябва да получите хомогенна смес

Начин на нанасяне: Нанесете върху косата, оставете да подейства 20 – 30 минути. Измийте маската с вода и после се миете косата както обикновено.

Маска за слаба и чуплива коса

Съставки: 1 яйце, 1 с.л. зехтин, 2 с.л. мед

Нанасяне: Нанесете върху скалпа и масажирайте. Оставете да подейства 30 минути и измийте с мек шампоан.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *