Какво да направим за по- бърз растеж на косата

Ако забелязвате, че косата ви не расте достатъчно бързо, можете да предприемете някои от следните стъпки, за да подобрите ситуацията:

kosa-mitove

1. Подстригвайте се често. Подстригването на косата наистина кара косата да расте по- бързо. Освен това, става и по- силна. Цъфналите връхчета затрудняват растежа на косата.

2. Масажирайте скалпа. Може да го направите сами у дома или във фризьорския салон. Сложете само няколко капки етерично масло (или зехтин) на върховете на пръстите и масажирайте няколко минути преди баня. Друга вариант е бебешкото олио.
3. Жълтък. Протеините и веществата в яйцата са полезни за растежа на косата. Белтъка има витамини, които са важни за растежа на косата. Счупете две яйца, отстранете жълтъка, разбъркайте добре и нанесете върху косата. Нанесете върху скалпа, като правите масаж и оставете да действа десет минути. Изплакнете добре с топла вода и после измийте, както обикновено. Косата ще стане по- блестяща и здрава.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

yaice-maska

4. Пийте повече вода. Хидратацията и много важна, затова пийте по два литра вода на ден. Ако е прекалено горещо, пийте по три. Хидратирате не само косата, но и цялото тяло.

5. Не използвайте сешоар или преса. Избягвайте употребата им, освен ако не е много студено. Използвате продукти, които да предпазват косата ви от топлината.

6. Етерични масла. Маслото от гроздови семки е полезно за растежа на косата. Използвайте няколко капки, за да си направите масаж. Друг вариант е кокосовото масло, което прави косата здрава, блестяща и красива. Третият популярен вариант е розмаринът. Сложете в съд 2 с.л. сухи листа от розмарин и половин чаша зехтин. Загрейте, докато заври. Изчакайте да изстине, след това масажирайте скалпа.

7. Картофена вода. Това е добър вариант за стимулиране растежа на косата. Сложете два картофа да се варят с кората в литър вода. Оставете за изстине и прецедете. Използвайте за плакнене след миене.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *