Как да използваме шоколада, за да имаме красива коса

Шоколадът е любима храна на много хора, но има широко приложение и в разкрасителните процедури. Ако искате да имате коса като от рекламите, може да го използвате за приготвянето на маски.

Ето някои от свойствата на шоколада, полезни за косата:

Регулира производството на себум. Много е подходящ за хора, които имат мазна коса, поради дисбаланс на скалпа.

Подобрява сухата коса. Шоколадът е подходящ, когато косата е изсъхнала заради химикали, сешоара, излагане на слънце и пр.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

kosa-aminokiselini

Подобрява кръвообращението. Скалпът се нуждае от добро кръвоснабдяване. Ако правите маска от шоколад в тази зона, може да се предпазите от косопад и да подпомогнете растежа на косата.

Елиминира пърхота. Още едно свойство, свързано със скалпа. Шоколадът предпазва от инфекциии и проблеми, като себореен дерматит.

Хидратира. Ако косата ви няма блясък, чуплива е, тънка и фина, нанесете маска от шоколад и оставете да действа поне 15 минути. Още при плакненето ще видите веднага подобрението: косата ви е блестяща, копринена и с обем.

Какъв шоколад да изберем?

Не всички видове шоколад са подходящи за красотата на косата. Единственият, който ни върши работа за нашите цели е черният или горчивият, със съдържание на какао не по- малко от 70%.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *