Как да избегнете косопада през пролетта

Идва пролетта, един от най- чаканите сезони, но също така и един от най- сложните, що се отнася до външността ни. Много хора страдат от пролетна умора – апатия, дискомфорт, преумора, дори мускулни болки.

kosopad-prolet

Смята се, че 50% от населението на земята страда от алопеция в определен момент от живота си. Смяната на сезоните е една от най- честите причини за косопад. Ако следвате обаче определени съвети, ще избегнете загубата на косата:

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК

1 . Балансирано хранене. Липсата на желязо е една от най- срещаните причини за косопад. Здравословното хранене, богато на плодове, зеленчуци и бобови растения ще ви помогне. Храни, които съдържат фолиева киселина, биотин, цинк и най- вече желязо, са задължителни, за да избегнете сезонния косопад.

2. Намалете стреса, алкохола и цигарите. Това са най- лошите врагове на косата ви и влошат косопада. Лошите навици изсушават кожата и правят косата слаба.

3 . Не прекалявайте със сешоара и пресата. Честата им употреба уврежда косъма и води до косопад. Не сушете косата си на много високи температури.

4 . Сушете косата с кърпа. Не се търкайте енергично с кърпата, просто внимателно попийте косата с нея.

5 . Не мийте косата всеки ден. Прекаляването с шампоан може да увреди фоликулите и да proleten-kosopadпоследва косопад.

6 . Хидратирайте косата. Здравата, силна и блестяща коса трябва да е хидратирана. Затова използвайте подходящите балсами и козметика, предназначени за тази цел. Може да използвате и домашни рецепти за коса.

7 . Хранителни добавки. Витамините Е, В3, В5 и В6 стимулират корена и правят космите здрави.

8 . Избягвайте екстеншъни, фиби и шноли. През пролетта косата е по- слаба и чувствителна, така че не я тормозете с такива украшения.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *