Как да имаме по- гъста коса

Искате да имате красива и гъста коса? Има как да го постигнете по естествен начин. Ако винаги сте искали да имате гъста коса, ето някои стъпки как да го постигнете:

kosa-blqsak

1. Миене на косата. Не мийте косата си всеки ден, освен ако не е абсолютно необходимо. Препоръчително е да се прави със студена вода, защото горещата изсушава и чупи.

2. Внимавайте при сушенето. Не увивайте косата с кърпа, щом излезете от банята. Ако искате косата ви да е гъста, подсушете я като а докосвате внимателно с кърпата.

3. Използвайте правилно четката. Грешка е да решете косата, докато още е мокра. Използвайте гребен с широки зъби, за да разредите косата. Изчакайте косата да изсъхне, за да я решете.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

4. Не използвайте често топлинни уреди за косата си. Използвайте сешоара, пресата и машата само при специални случаи.

5. Избягвайте агресивни продукти за коса. Вещества като натриев лаурил сулфат и лаурилов сулфат често се съдържат в шампоаните, но трябва да се избягват, защото са агресивни към косата. Балсамите обикновено съдържат силикони, които се натрупват в косата и се измиват само със силни шампоани.

krasiva-kosa

6. Търсете продукти с вещества за растеж на косата. Има много варианти, някои от тях са: алое, рициново масло и масло от авокадо.

7. Използвайте здравословни процедури за коса. Ако искате да изсветлите косата си, използвайте мед. Подхранете косата в дълбочина със зехтинова маска.

8. Яжте храни за растеж на косата. Яжте достатъчно протеини, риба, пилешко, бобови и месо.Също храни, богати на омега- 3 мастни киселини, като орехи, авокадо, зехтин. Витамин В също е важен за подхранването на косата.

9. Добавки за сгъстяване на косата. Биотин, рибно масло, протеини и други витамини.

10. Предпазвайте косата от външни увреждания. Пазете косата от силно слънце, студ и вятър.

11. Подстригвайте се редовно.

12. Намалете стреса. Тренирайте редовно – така освобождавате ума и тялото си от стреса. Спете достатъчно – 8 часа.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *