Искате дълга и силна коса? Опитайте тези 8 храни:

keratin

Храненето е сред основните фактори, които влияят най- много върху растежа на косата и външния й вид.

Ако искате косата ви да расте силна и блестяща, има определени храни, които задължително трябва да присъстват в храненето ви.

1 Банани. Те са сред най- любимите плодове. Съдържа витамини, изключително полезни за косата, сред които и биотин. Предпазва ноктите и ги поддържа здрави.

2 Яйца. Сред най- големите източници на протеини, съдържат и девет есенциални аминокиселини , както и важни витамини, които пазят косата здрава и силна, а също и ноктите.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

kosa-maska-2

3 Батати. Много са полезни за растежа на косата. Включват много витамини, калий и бетакаротени. Тялото ни превръща бетакаротена във витамин А, който предпазва косата от външни увреждания и изсушаване. Може да ги ядете печени или на скара. Не ги пържете.

4 Фасул. Богат е на протеини, желязо и цинк, които осигуряват оптимална грижа за здравето на косата и й помагат да расте.

5 Сьомга. Не само прави косата силна и красива, но и предпазва от косопад, тъй като подхранват космените фоликули с много омега- 3. Предпазва също кожата, очите и сърцето.

6 Орехи. Богати са на биотин и витамин А, освен това съдържат омега- 3. Предпазват косата от околната среда и от косопад.

7 Кисело мляко. Богато е на протеини, както и на полезни бактерии. Също на витамин Д и В5.

8 Зелени зеленчуци. Сигурно повече от вас, така или иначе, обожават марулите и спанака. Те предпазват косата, защото са много богати на витамини А и С. Поддържат косата силна и здрава.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *