Храни, които правят косата здрава

Понякога усилията, които полагаме, за да имаме здрава коса, не са достатъчни. Истинската и ефективна грижа за косата трябва да започне от навиците ни, по- конкретно – от храненето ни. Ето кои храни може да включите към ежедневното си хранене, за да имате здрава коса:

hrani-za-kosata

1 . Зеленолистни зеленчуци. Спанакът и броколи, например, са отлични храни за грижата за косата, тъй като ни снабдяват с витамини А и С. Те помагат за естественото производство на себум – натурален балсам, който поддържа косата мека и хидратирана.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК

2 . Бобови растения. Лещата и бобът ни доставят протеини, цинк и биотин. Изключително важни са за здравето на косата. Ако не ги ядем, косата ще е тънка.

3 . Пълнозърнеста закуска, цели зърна. Искаш косата ти да расте? Токава включете зърнената храна към менюто си. Доставят ни цинк, желязо и витамин В12.

4 . Цитрусови плодове. Лимон, портокал, грейпфрут – всички са богати на витамин С и помагат да растежа на косата.

5 . Риба. Искате да ви завиждат на косата? Да имате блестяща коса? Рибата съдържа омега- 3 мастни киселини, които придават блясък и мекота на косата. Морските дарове могат да ви помогнат също, тъй като са богати на йод.

6 . Яйца и пилешко месо. Съдържанието им на протеини подобрява косата.

7 . Вода. Пийте поне по 8 чаши вода на ден, за да е хидратирана косата ви.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *