Домашен балсам от банани

Косата е една от частите на тялото, за която полагаме най- много грижи. Ако косата ви не е в добро състояние, заради третирането с химикали, или защото не полагате правилните грижи за нея, няма да изглежда добре. В такива моменти можете да използвате някои от подходящите домашни рецепти.

maski-za-kosa

Бананите са много полезни, за да поддържаме косата здрава и в добро състояние. Притежават овлажняващи свойства, които стигат проникват дълбоко в косата и я хидратират. Бананите съдържат витамини А, Е и С, натурални масла, които предпазват от цъфтящи връхчета, ускоряват растежа и подобряват еластичността. Освен това съдържат много калий и антиоксиданти. Така че домашния балсам от банани и много подходящ за косата ви.

„ЕФЕКТ – 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

СЪСТАВКИ:

Много лесен за приготвяне. Този домашен балсам се състои от 2- 3 банана, в зависимост от дължината на косата, 2 с.л. мед, 2 с.л. кокосово мляко, 2 с.л. зехтин. Сложете няколко капки розова вода, може да сложите и 2 с.л. кисело мляко.banani-dieta

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Нарежете бананите на кръгчета и ги сложете в купичка. Добавете кокосовото мляко, после меда и смесете добре. После добавете зехтина, може да сложите и няколко капки кокосово мляко.

Сложете съставките в блендер и смесете добре, докато се получи хомогенна смес. Капките розова вода ще направят сместа благоуханна.

НАЧИН НА ИЗПОЛЗВАНЕ:

Първо срешете добре косата си, за да няма сплетени краища. После намокрете малко и нанесете балсама като си помагат с гребен с широки зъби. Нанасяйте от корените до връхчетата. Сложете шапка за баня и оставете да подейства 30 минути.

Избийте с обичайния си шампоан.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *