5 начина за по- бърз растеж на косата

Косата, която толкова ни очарова, всъщност е изградена от мъртви клетки. Обяснението е лесно – косата излиза от кожата, ражда се в корена, където клетките се подреждат, за да образуват кератин, твърд протеин, който се среща и в ноктите.

Срещу косопад и оплешивяване – лосионът „Ефект- 2“. ВИЖ ТУК

растеж

Коренът на всеки корен се намира във вид торба, наречена фоликул, където се храни от малки кръвоносни съдове, които осигуряват растежа на косата. Когато се появи на повърхността, клетките, които го образуват, вече не са живи.

Всеки косъм има три слоя – медулата в центъра, която е мека; кората, която обвива медулата и е основната част на косъма; кутикулата, най- твърдата част, която предпазва останалите.

1 . Приемайте в умерено количество витамини от В комплекс, които се срещат в някои видове риба, бобови, ядки. Витамин Е се среща в растителните масла, ябълките, авокадото и банана. Този комплекс витамини е задължителен за растежа и здравето на косата. Затова е важно да го приемате чрез храната или на добавки, с които, разбира се, не трябва да прекалявате.

2 . Правете си домашни маски. Авокадото, заради съдържанието на витамин Е, е много полезен за растежа на косата. растеж1Нанасяйте веднъж седмично авокадо на косата и ще видите, че става по- здрава, по- блестяща и дълга. Може да правите и друга с банан и мед. Тази комбинация е много подходяща за растежа и подхранването на косата.

3 . Друга природна рецепта е да варите листа от розмарин. Когато изстине отварата, нанесете на косата. Може да я използвате и за плакнене на косата.

4 . Алое вера е много препоръчително за заздравяване на фоликулите и помага за растежа на косата. Използвайте сока от растението за направата на маска като добавите малко мед и зехтин. Слагайте си я веднъж седмично за 20 минути.

5 . Масажирането на скалпа увеличава кръвообращението и кара косата да расте по- бързо. Масажирайте 5 – 10 минути, когато нанасяте шампоана или преди да си легнете.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *