4 масла за възстановяване на увредена коса

И жените, и мъжете следят внимателно състоянието си за косата и бързо взимат мерки, ако е увредена или имат косопад. Обикновено тези проблеми са причинени от промените в околната среда, химикалите, пресата, сешоарите, боята за коса и пр. Това са все фактори, които оставят косата без блясък, влошават състоянието й.

kosa-razkoshna

Ето кои масла можем да използваме, за да възстановим увредената коса:

– Арганово масло
– Кокосово масло
– Зехтин
– Бадемово масло

Арганово масло

Съдържа много високи нива витамин Е и мастни киселини, като омега 3, 6 и 9, които възстановяват косъма.

Начин на употреба:

Сложете няколко капки на дланта си и нанесете внимателно върху увредените върхове. Така ще се затворят и ще станат по- гъвкави и силни.

Нанесете го директно в корена и оставете да действа 25 минути. Изплакнете както обикновено. Така ще възстановите корена и ще го подмладите.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

arganovo-maslo

Кокосово масло

Само с няколко капки кокосово масло косата ви ще стане блестяща, ще ви помогне срещу изсушаване и поява на пърхот. Най- подходящото масло е върджин. Прави косата силна и я подхранва от корен.

Начин на употреба:

Сложете няколко капки в съд и после го потопете в гореща вода. Нанесете върху скалпа и оставете да действа 20 минути с шапка за баня. Изплакнете, както обикновено, с шампоан и балсам.

Зехтин

Съдържа много витамин Е. Помага на косата да расте силна и здрава. Подпомага растежа на косата.

Начин на употреба

Масажирайте косата със зехтин екстра върджин до върховете. Дръжте 5 минути. После измийте и повторете след 15 минути. Много е подходящо за боядисана коса, която често е изложена на сешоар и преса.

Възстановяващ маска. Смесете 3 с.л. зехтин с мед. Оставете да ферментира 24 часа, нанесете върху влажна и чиста коса. Оставете да подейства 15 минути. Измийте отново с вода.

Бадемово масло

Възстановява увредената коса и намалява обема й. Потърсете маски, шампоан или балсам, които да го съдържат, тъй като не се нанася директно върху косата.

Използвайте малко от сладък бадем, но само по върховете, като правите масаж, така че да попие добре. Навлажнете кърпа с гореща вода. Сложете я на главата си за 5 минути. После измийте косата два пъти, докато се измие олиото.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *