3 домашни рецепти срещу пърхот

parhot

Пърхотът се образува от гъба, наречена Pityrosporum oval , която в дългосрочен план причинява пъпки по скалпа и благоприятства натрупването на мъртви клетки. От здравна и естетическа гледна точка, най- добре е да премахнем пърхота и то по естествен начин.

1. Ябълков оцет и лимон. Едно от най- добрите средства срещу пърхота е ябълковият оцет. Дезинфектиращите му свойства се борят с гъбите, които провокират пърхот. Смесете с малко сол и лимон в съд, след което присипете в бутилка с пулверизатор. Намокрете добре косата с течността и оставете да подейства няколко часа. След това измийте, както обикновено.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

yabalkov-ocet

2. Оцет и сок от ябълка. Чрез тази рецепта можете да неутрализирате киселия мирис на оцета със сок от ябълка. Нанася се върху косата, направете масаж с кръгообразни движения, за да попие по- добре в подкожието. Накрая измийте косата, както обикновено.

3. Мащерка и коприва. Две супени лъжици мащерка, две супени лъжици коприва сложете в 500 мл вряща вода. Варете 10 минути и оставете да изстине. След като намокрите косата, нанесете лосиона върху косата.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *