Певецът Деян Неделчев: От ВИП Брадър ми предлагаха жълти стотинки за да участвам! ИНТЕРВЮ

Деян Неделчев

  Певецът Деян Неделчев има двойствено отношение към големия си хит „От икебана дървесата ги боли“. От една страна, се радва на скандалната му популярност и след него се отприщва да създава още шантави парчета. От друга страна, се дразни, че му излиза прякор Икебаната, а някъде назад остава Деян Неделчев, печелил награди от „Златният Орфей“, „Мелодия на годината“ и радиоконкурса „Пролет“. Той е и единственият българин, издал албум с компанията „Полиграм“ в ЮАР.

В момента около Деян се шуми по повод евентуалното му участие във „ВИП Брадър„. Певецът разкри, че преговорите са се водили по обиден за него начин.

– Деяне, името ти бе спрягано за евентуален участник във „ВИП Брадър“. Имаше ли истина в това?
– Да, два пъти ме търсиха по телефона, където живея – на Канарите, Испания, за да участвам през септември.

– Как те откриха – все пак не си в България?…
– Много лесно съм откриваем – имам страхотен сайт, с контактите ми в интернет – Фейсбук, скайп, три имейла. Написал съм си даже испанския номер. А и всекидневно си пиша с фенове и приятели по Фейсбук. Не е нескромно да кажа, че съм почти единственият българския певец, който контактува с хората в нета.

– Какво ти предложиха?
– Предложиха ми ужасно смешна сума, за която даже не искам да споменавам, защото всички ще се смеят. Жълти стотинки.

– Ти какво им отговори?
– Предложих им да ми вдигнат хонорара, но не се стигна до консенсус. Дори не ми отговориха. Аз съм много рязък и им написах много дълго писмо, в което им казах, че не съм лукова глава и нещата са ми ясни за всичко. И че ако искат звезди, да си плащат както трябва.

– Защо не се разбрахте?
– Не се разбрахме, защото те не се обадиха. Такива неща се преговарят, а не се пишат по имейла. Оставиха ми някакъв телефон, представи си, аз да им звънна. Смешно и обидно. Но съм свикнал. Те имат нужда от мен, а ми оставят телефон аз да им звънна. Да се смее ли човек, да плаче ли. Очевидно е, че в България никой не разбира от шоубизнес само искат да те използват, да си правят реклама на твой гръб, ако може и без пари. Ама няма да стане. Да го духат!

– Мнението ти категорично ли е?
– Мнението не ми е категорично, защото те не се обадиха. Аз ги чаках и продължавам да ги чакам, но явно нямат желание да преговарят за минимален мой хонорар. Вероятно тяхното предложение е категорично, че няма да ми дадат това, което искам. Не може да се процедира по този начин, защото това е „ВИП Брадър“, известни хора, а те се държат с нас сякаш са богове. От много места съм чул, че са надути и безпардонни. Като искат звезди, да си плащат.

– Ти създаде най-скандалните парчета, по-скандални от тези на рапърите. Да си скандален не е ли отживелица?
– Никога не е късно да си скандален. Не е отживелица и никога няма да бъде. Аз съм скандален с хумористичните си неща, с които нашумях в последните 3 години. Преди това не бях. Бях естраден певец, както казват много хора. А някои дори не ме познаваха. Смятам, че да си скандален с таланта си, никак не е зле. Аз именно това показвам – нестандартен, различен във всичко, както и в последния ми хит, посветен на всички гейове и лесбийки.

– А майка ти на какво мнение?
– Майка отдавна свикна да пишат за мен само лоши неща. Много рядко някой да напише нещо за качествата ми като певец с изключителни гласови данни, като композитор и шоумен. Или са неграмотни, или невежи, или нарочно пишат глупости. Всеки, който се е интересувал за мен, знае, че съм почнал преди 27 години и станах известен още с първия си хит – „Думи“ от Тончо Русев. После дойде големият ми хит „Обич за обич“. Не искам да изреждам колко хитове имам преди годините, преди да се появи „Икебаната“. Плюят ме, но ми правят нонстоп реклама. Щом така им е угодно, да пишат, но хората знаят все повече и повече за мен.

– За пари ли смени имиджа си на романтичен поп певец?
– Никога нищо не правя за пари. Музиката е моят живот и моето хоби. С нея се изхранвам и с нея живея и така ще е до края. Променям се.

– Вярно ли е, че заради песента „От икебана дървесата ги боли“ си се скарал с брат си Бойко Неделчев?
– Не е вярно. С брат си не говоря поради друга причина, в никакъв случай заради песента. „Икебаната“ я записахме през 2001 г, влезе в албум през 2002 г, после станаха нашите разногласия. Както и да е, всичко ще се оправи един ден. Аз съм оптимист.

– Венета Рангелова, снаха ти, обаче май те поддържа?
– Снаха ми Венета Рангелова винаги ме е поддържала и харесвала. Тя е много духовна и талантлива певица. С нея се разбирам чудесно.

– Щеше ли да бъдеш скандален във „ВИП Брадър“?
– Определено, нямаше да съм скандален, по-скоро много весел, много неангажиращ, но ако ме ухапеха и обидеха, нямаше да си мълча. Те губят – не аз, защото изпуснаха много колоритен шоумен и артист като мен. Много фенове ми писаха, че само заради мен са щели да гледат шоуто. Публиката щеше да види двете мои страни – сериозния, любознателния, мислещия Деян за проблемите по света и за всичко, както и веселия, смешния, ироничния Деян, както ме познават от хумористичните ми песни насам. Аз съм двама Деяновци. Много сериозен и много весел и смешен. Губят, че няма да съм там.

– Има ли ВИП-ове у нас според теб?
– У нас може да има ВИП-ове, но те няма да се съгласят да участват за малко пари. Не искам да казвам кои. Много от т.нар. ВИП-ове са измислени и ще се види в Къщата скоро.

– Слави Трифонов поръча песен на бенда с теб. Защо не се получи?
– Напротив. Само след броени дни пристигам в България, за да запиша новия си хит, който Слави Трифонов предложи през април да се напише за мен и Гъмзата. Песента е отдавна готова, но те изчакаха, вероятно решиха да мине лятото. Песента е адски модерна и мелодична. Чух я и поздравих Евгени от „Ку-ку бенд“ за невероятния бъдещ хит. Много съм доволен и чакам с нетърпение да влезем в студиото и да я запишем тези дни.

– Чувстваш ли се разбран?
– Аз определено не съм разбран артист и това е добре, защото нямаше да съм интересен, ако бях разбран. Аз съм различен и това ме прави уникален във всичко. И слава Богу, че е така, защото цял живот не съм обичал стадото с овцете, винаги съм своето мислене за нещата. Не обичам колективите, аз съм си аз, индивидуален. Не е нужно да съм разбран от тълпата аз и не искам.

– В кой момент от живота ти „падна пердето“ и спря да се съобразяваш кой какво ще каже за теб?
– Аз се съобразявам с всичко и всеки, а ако с мен не се съобразяват, получават същото. Ставам агресивен и лош, ако навлязат в собствената ми територия. Иначе съм много дискретен и мога да вляза в положението на всеки. Каквото мога, помагам. Помагал съм на кого ли не, но никога не преча и не искам и на мен да ми се пречи, особено в музиката ми. Да не говорим за личния ми живот. Всеки да си знае мястото!

– Имаш издаден албум от световния концерн „Полиграм“ с поп музика, доста преди скандалните парчета. Защо не се знае това?
– Умишлено не се говори за хитовете ми преди „Икебаната“. Угодно е на много хора в БНР и в т.нар. „БГ радио“. Но вече не са никакъв фактор. Интернет направи чудо и докато го има, хората ще си слушат и гледат от там. Отдавна не се моля да ми пускат песните по радиа и телевизии. Да си пускат техните звезди в кавички, които от години тъпчат на едно място и нищо не правят. Да не говорим за т.нар. нови БГ звезди, от които направо ми се повръща. Има и страхотни млади таланти, но не им се дава път. Правят се тв шоута, в които ги използват за едно лято, колкото да спечелят пари от есемеси. След това децата са забравени. За талантливите в България не се мисли.

– Как смяташ да протече животът ти занапред?
– Моят живот занапред продължава да бъде интересен и без да знам как ще се развива, а това е много хубаво. Освен песента с Гъмзата ми предстои да запиша песен на младия композитор Камен Конов – много силна, модерна и мелодична, с нея ще се явим на Евровизия. Знам, че няма да спра да пея.

– Смяташ ли, че може да имаш нормално семейство?
– Аз имам нормално, семейство и сега – майка, брат, снаха, племенник. Един ден може и да имам дете, на което да дам от таланта и енергията си, ако е писано. Ако не стане, няма да се вайкам. Каквото, такова.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Певецът Деян Неделчев: От ВИП Брадър ми предлагаха жълти стотинки за да участвам! ИНТЕРВЮ"

  1. Mario   09.09.2012 at 16:53

    Deyane, ako imash niakoga svoe dete, molia te, samo ne go uchi na prostotiata si !

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *