Актрисата Невена Бозукова: След смъртта на татко, приех Крикор Азарян за свой втори баща! ИНТЕРВЮ

Невена Бозукова

  Невена Бозукова е позната на зрителите като Теменужка от „Етажна собственост“ – най-успешния сериал на Нова телевизия, чийто трети сезон започва на 20 септември от 21 часа. Актрисата е завършила НАТФИЗ в класа на Крикор Азарян и Тодор Колев. Участвала е и в шоуто на Би Ти Ви „Аламинут“.

– Невена, какво ще се случва с героинята ви Теменужка от „Етажна собственост“?
– След срутването на блока нашите верни другари от „Надежда“ попадат в изключително красива, благородна и приятна среда, където се случва сблъсък на титани – богатите срещу бедните. Тези отчаяни хора се озовават в лъскав комплекс от затворен тип в полите на Витоша.

Теменужка най-после ще роди, откъдето следват нови предизвикателства. Няма да работи повече като фризьорка, а и в този комплекс може да си намери някой по-богат и току-виж да зареже Жоро. Пък и тя не е особено добра като фризьор. Остава романтичка въпреки детето, което само пищи, реве и се изхожда.

Крикор Азарян

– Имате ли клаузи в договорите да не издавате подробности от сценария?
– Имаме. Освен това продуцентът ни бие, ако нещо подобно се случи.

– Във вашия случай продуцентът Краси Ванков ви е и съпруг.
– Ами така му е дори по-лесно – прибираме се вкъщи и започва още от вратата.

– Твърди се, че Лили Иванова ще се появи в този комплекс.
– Не мога да отговоря дали ще присъства пряко или косвено. С радост бих се срещнала с нея и с удоволствие ще отида на концерта й през ноември.

– Спомняте ли си често за учителите си от НАТФИЗ – Тодор Колев и Крикор Азарян?
– Дори няколко броя от вестника няма да стигнат, за да изразя възхищението си от тях. Наричах Коко мой втори баща, особено след като татко си отиде. Той имаше специално отношение към студентите си,
учеше ни на живота. Тодор Колев ни преподаваше занаятчийските техники и хватки.

– Сигурно сте понесли трудно смъртта на Азарян?
– Знаехме отдавна за болестта му. Кончината му не беше изненада за никого, но борбата, която той водеше, беше за възхищение. Коко не спираше да работи, буквално си отиде в театъра. Него го уби начинът, по който го изгониха от трупата. При това го направиха хора, които са далеч от неговата ерудиция.

Невена с Краси Ванков

Много грозно беше. Страдам и след смъртта на Велко Кънев. С него играехме в последната постановка, на която беше режисьор.

– Имали сте късмет да работите с някои от най-талантливите ни артисти.
– Така е. Те бяха преживели много неща в живота, можех да се уча от опита им. Знаете ли, актьор се става цял живот. Проф. Азарян казваше, че е необходим само един процент талант, а другото е работа и пак работа.

– Вие как се готвите за ролите?
– Проф. Азарян ни караше още от първи курс да ходим в зоологическата градина. Препоръчваше ни да гледаме с часове животните, да усетим първичното в тях. Освен това ни задължаваше да висим по градинките, да наблюдаваме хората и да изучаваме психиката им.

– Къде се запознахте с мъжа ви Краси Ванков?
– На сцената, типично за нашата гилдия. Той първи обаче ме видял на кандидатстудентския си изпит в НАТФИЗ, където съм била квестор. Постепенно станаха нещата. Аз преди това бях обвързана – за кратко, но с халка и бебе на ръце. Бях само на 19 – лудо влюбена и лудо бременна. В шестия месец се омъжих. Една година учих куклено майсторство, забременях и“ кандидатствах наново, за да бъда драматична артистка.

– Защо бракът ви приключи толкова скоростно?
– Просто бяхме много млади, но за нищо не съжалявам. Сега дъщеря ми е на 19, на колкото забременях аз, и двете сме като сестри. Дори на нея оставих да гледа сина ми и сега тя твърди, че няма намерение в скоро време да се занимава с пелени.

Синът ми вече е първокласник. Когато ми се ядоса, ме нарича Нушка, по името на героинята ми в сериала.

– Актьор къща храни ли?
– Не, макар че в последно време сме по-добре, защото актьорите работят на няколко места. Аз цял живот съм била на свободна практика. Имала съм и много трудни моменти покрай онези кризи в края на 90-те години. Добре, че тогава беше мъжът ми, за да ни издържа. Краси е много инициативен и амбициозен, типичният Овен, макар че успя да се наложи в телевизията с цената на здравето си и страшно много нерви.

– Доста щура „сватба“ сте имали с него.
– Той категорично отказва да приеме институцията брак. На почивка с приятели реших да го вържа. Бяхме на плажа, един приятел играеше свещеник, имахме кръст от корал. Но Краси си знае, че е бракуван отдавна. Аз съм му кака с четири години. Бъзикам се, че съм забърсала младо гадже, но той беше този, който искаше да ме хване.

С колегите си от "Етажна собственост"

– Кои са другите щури неща, които сте правили?
– Напивала съм се до безпаметност като млада. Сега, ако пия толкова, няма да оцелея. Но това са нормални студентски и весели неща. В НАТФИЗ имахме вътрешен хумор – преобличахме се като диваци и нахълтвахме в дома на някой колега, без той да знае.

Много екстремно беше, че загубих косата си заради бас. С мои колеги от академията се бяхме събрали да играем карти във втори курс. Залагахме някакви неща – аз си заложих косата, защото мислех, че имам страшни карти и няма как да загубя. Когато това се случи, двама мъже хванаха ножици и ме подстригаха на черта над раменете. А косата ми тогава беше дълга и стигаше под кръста.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Актрисата Невена Бозукова: След смъртта на татко, приех Крикор Азарян за свой втори баща! ИНТЕРВЮ"

  1. plenty of fish dating site   23.07.2019 at 8:34

    What i do not understood is in reality how you are not really much
    more smartly-liked than you may be right now. You are very intelligent.
    You know therefore considerably on the subject of
    this matter, made me personally consider it from so
    many numerous angles. Its like women and men aren’t involved except it is one thing to do
    with Woman gaga! Your own stuffs outstanding.
    All the time handle it up!

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *