10 храни, които всяка жена трябва да яде

hrana-za-jeni

Заради физическите промени, през които преминават жените, трябва да адаптираме храненето си според периода. Но има някои храни, които са задължителни във всеки етап от живота ни:

Маруля: Съдържа малко калории, много витамини (фолиева киселина, бета каротен, витамин С), минерали (калий, магнезий), фибра.

Магданоз: Богат е на калий, калций и магнезий, съдържа витамини А, В и С. Чаят от магданоз е силен диуретик.

Домати: Много са здравословни и съдържат антиоксидант, наречен ликопен, който предпазва от рак на гърдата. Източник на калий и магнезий, на много витамин С. Антиоксидантите се освобождават най- добре при готвене.

Ябълка: Заради високото съдържание на вода ни хидратира. Кората съдържа пектин, фибра, която предпазва лигавицата на стомаха.

Млечни продукти: Доставят ни важни минерали като калций, който предпазва от деминерализация на костите. Съдържат и други полезни вещества за здравето.

„ЕСТЕТИКА“ – ЛОСИОНЪТ ЗА ТОТАЛНО ОБЕЗКОСМЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

mlechni-produkti

Месо: свинско, телешко и пилешко ни осигуряват необходимите количества витамин В.

Ананас: Диуретик, който пречиства тялото от токсините, които се натрупват в организма и предпазват от запек. Богат е на витамин С, В1, В6, фолиева киселина и калий.

Моркови: Съдържа калций, желязо, калий, фосфор, витамини В, С и Д, но най- вече бетакаротени. Препоръчително е да се ядат сготвени, тъй като така бетакаротените са в по- добро състояние.

Бобови: съдържат витамин В, фибри и антиоксиданти. По време на менопаузата соята е особено препоръчителна, защото съдържа фитоестероли, които помагат за поддържане на костната маса.

Студеноводна риба (сьомга, риба тон, треска) основни източници на омега- 3 мазнини. Това вещество е много полезно за развитието на плода по време на бременност, предпазва сърдечно- съдовата система, полезно е за психическото здраве.

Избягвайте захар, мазнини, сол, алкохол и газирани напитки.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *