Причини за кафявото вагинално течение

Въпреки че знаем, че вагиналното течение може да променя гъстота и цвета си по време на менструацията, трудно ще  сме сигурни дали тези промени са нормални или са признак за проблем. Трябва да уточним, че вагиналното течение е бистра течност без мирис, която може да променя цвета си на бяло или жълто. Но ако изведнъж, течението стане по- гъсто от обикновено или стане кафяво, трябва да внимаваме.

течение2

КАФЯВО ВАГИНАЛНО ТЕЧЕНИЕ

Промяната на вагиналното течение могат да се дължат на хормонални промени, сексуална възбуденост, настроение, прием на лекарства или наличие на някои вагинални инфекции. Но когато течението е кафяво, трябва веднага да отидем на лекар, за да премахнем най- голямата опасност – рак.

Без необходимост да се притесняваме, кафявото течение може да се дължи на много различни причини, без сред тях да е сериозно заболяване, но при всички положения, трябва да се обърнететечение1 към лекар. То е свързано и с вагинални инфекции и болести по полов път.

Но най- основната причина за кафявото течение са промени в хормоните и проблеми, свързани с менструацията, като дори е възможно да е признак за бременност.

КАФЯВОТО ТЕЧЕНИЕ И МЕНСТРУАЦИЯТА

Въпреки че не е изключено да е свързано с инфекции, е по- скоро признак за промени в менструацията. Понякога това са клетките, които не са изхвърлени по време на менструация. При овулация, също може да се появи кафявото течение.

Сред най- честите причини е и бременността. Когато ти дойде цикълът, и вместо нормално кървене, имате кафяво течение, може да означава, че чакате дете. Ако се появи след менструацията, това са неизхвърлени клетки.

При всички случаи, кафявото течение трябва да бъде консултирано с гинеколог, за да разберете истинската причина и ако е необходимо, да започнете лечение. И дори да са обикновени клетки след менструацията, пак можете да си направите преглед при гинеколог.

Още сензации:

loading...

6 Отговора за "Причини за кафявото вагинално течение"

  1. Бисер   02.01.2015 at 0:11

    на приятелката ми и дойде но течността е кафява дали е бременна или е нормално??

    Отговор
  2. станка   11.06.2015 at 8:15

    Еми бременост или вагинални инфекциии

    Отговор
  3. нурия   11.06.2015 at 8:16

    То пише консултация с гинеколог
    ЗАДЪЛЖИТЕЛНО

    Отговор
  4. ннхд   25.02.2016 at 14:00

    Пълни глъпости

    Отговор
  5. Pingback: breakfast ideas for keto diet

  6. 1   30.11.2022 at 20:19

    1

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *