5 здравословни храни, които нямат ужасен вкус

Според всеобщото мнение, повечето здравословни храни са ужасни на вкус и човек трябва да е наистина луд, за да ги яде. За наша голяма радост това съвсем не е вярно и като доказателство представяме пет от най – вкусните.

шам фъстъкНатурален шоколад

Всеки пристрастен към здравословното хранене знае, че най – доброто позволено лакомство е именно натуралният черен шоколад. Дължи репутацията си на суперхрана на какаовите зърна, които имат най – високата концентрация на антиоксиданти от всички известни храни. За да извлечете максимални ползи от шоколада, купувайте продукт с над 70% съдържание на чисто какао. Само имайте предвид, че колкото по – тъмен е, толкова по – горчив ще бъде вкусът му.

Ленено семе

Този природен дар не само ще ви направи здрави като речни камъни, но и ще ви достави неизменно удоволствие при консумация. Ленените семена са сред най – богатите източници на полезното химическо съединение алфа-линоленова киселина, която е сред основните Омега-3 мастни киселини. Предпазва от сърдечни заболявания и инсулт.

Джинджифил

Известен със своето мощно въздействие върху здравето, като например подобряване работата на сърдечно – съдовата система, подобрява храносмилането, повишава имунитета, облекчава болката и намалява възпалението. Добавете настърган джинджифил във вашето питие или като подправка към ястията.

Шам – фъстък

Освен че е безкрайно вкусен, списъкът с ползи за здравето от шам – фъстъка е дълъг колкото Китайската стена. Отличен източник на протеин, фибри, антиоксиданти и калий. Съдържа здравословни мононенаситени мазнини, които намаляват нивата на лошия холестерол и предпазват от инфаркт. Малко известно е, че полезните вещества в шам – фъстъка спомагат и за облекчаване симптомите на стрес.

Ананас

Нищо на света не е по – вкусно от сочния, зрял ананас. Както и всички останали плодове съдържа естествена захар, така че умереността е от ключово значение. Освен това има в себе си бромелаин, който подобрява храносмилането и действа антисептично. Може да го консумирате както ви харесва: самостоятелно, като натурален сок или в плодова салата.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *