Кубрат Пулев лапна 200 хил. долара хонорар от боя в Хамбург с Александър Устинов

Кубрат Пулев

  Кубрат Пулев е изкарал с юмруците си 200 000 евро само за една вечер, научихме от приближен източник. Това е хонорарът, който българинът е взел за мача си с Александър Устинов. Кобрата помля руснака, който се състезава за Украйна, на боксовата гала в Хамбург и защити двете си титли – европейската и тази на Международната боксова федерация IBF.

Двестате хилядарки от европейската валута били спазарени още преди двубоя.

Като шампион парите на Кубрат Пулев за всеки мач скочат рязко нагоре, твърди източник от боксовите среди. Отначало нашият почнал да се бие за по 50 000 евро. Хонорарите му минали над стотачка, когато през 2011 г. спечели Интерконтиненталната титла на IBF. След като взе и пояса на европейски шампион в тежката категория, Кобрата вече се бие за по 200 000 евро на вечер, разясни същият източник. Дотук Пулев има 17 победи в 17 мача, от тях 9 с нокаут.

Александър Устинов (вляво) и Кубрат Пулев

От бокса Кобрата вече е милионер в евро, а парите, които ще печели, ще се увеличават, ако продължава да бие. Българинът иска да излезе веднага срещу носителя на четири шампионски пояса Владимир Кличко, но едва ли ще го пуснат. По-вероятно е първо да изиграе още един или дори два мача с други претенденти, в които ще му дават също по около 200 000 евро за всяко излизане на ринга. Ако ги бие, чак тогава Кобрата може да излезе срещу украинеца Кличко.

Там вече хонорарът му ще отиде на поне 1 млн. долара, твърдят боксове капацитети. Самият Кличко се бие за суми от порядъка на 7-8 млн. евро.

„В бокса е така – претендентите взимат по-малък хонорар, по-големите пари отиват за шампиона независимо дали е спечелил, или е паднал“, разясниха от боксовите среди.

Владимир Кличко

Пулев пък е в лапите на един от най-големите боксови барони в света. Става въпрос за промотора Вилфред Зауерланд, който вече е надхвърлил 70-те години. Наричат го Германския Дон Кинг заради това, че прави страната си арена на професионалния бокс. Кобрата работи с него.

В „Тим Зауерланд“ обаче е и руснакът Александър Поветкин, когото Зауерланд изправи същата вечер в Хамбург да защити световната си титла във версия WBA срещу Хасим Рахман от САЩ. След нокаут във втория рунд Поветкин засега е №1 в списъка от боксьори на Зауерланд, които могат да се изправят срещу Владимир Кличко. След него ред чака Кобрата, и то при положение, че украинецът остане на върха. Дотогава Пулев ще трябва да трупа хилядарки в мачове с претенденти за двата му пояса.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Кубрат Пулев лапна 200 хил. долара хонорар от боя в Хамбург с Александър Устинов"

  1. plenty of fish   30.07.2019 at 16:59

    First off I would like to say superb blog! I had a quick question that I’d like to
    ask if you don’t mind. I was curious to find out how you center yourself and clear your head prior to writing.
    I’ve had trouble clearing my mind in getting my ideas
    out there. I truly do take pleasure in writing however it just seems like the first 10 to 15
    minutes tend to be lost just trying to figure out how to begin. Any suggestions
    or tips? Thank you!

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *