Какво колекционират холивудските звезди: От пишещи машини до насекоми и птичи скелети!

Клийфър Съдърланд

Том Ханкс колекционира пишещи машини от цял свят. Той е известен с това, че където и да замине, отделя цяла седмица за издирване на вече архаичните уреди. Актьорът трудно се разделя с колекцията си, в която вече има над 200 модела. Том поддържа сбирката си в абсолютна изрядност и всеки един от експонатите е готов за работа. Кинозвездата прекарва часове с тях.

Когато снима, почива или е на премиери, той оставя дълъг списък с инструкции на иконома си. Те включват наставления как и с какъв парцал и препарат да се чисти прахоляка, както и как да се регулира температурата на климатика през деня и нощта. Независимо къде заминава, носителят на „Оскар“ винаги носи със себе си любимата си „Корона“. Той не пропуска да изпрати снимки с машината си, като пише странни коментари от рода на: „Аз и скъпата „Корона“ на фона на Айфеловата кула“ или „Чудесно се забавлявахме в Токио“.

Никол Кидман

Освен че събира насекоми, препарирани прилепи и птичи скелети Джони Деп е обсебен от автора на „По пътя“ Джак Керуак. „Карибският пират“ посещава малко магазинче в Париж, от което купува специално изработените за него пана от буболечки, фирма в Лондон пък му доставя мумифицирани прилепи. Един от най-сексапилните мъже на земята има и индивидуален дилър, който изкупува всички лични вещи на Керуак. Джони притежава няколко оригинални ръкописа, дрехи, обувки и куфари на хроникьора на „бийт“ поколението. Наскоро Джони купи изтърканото яке на писателя за 10 000 лири стерлинги.

Много преди да се превъплати в ролите на Лара Крофт и мисис Смит, Анджелина Джоли колекционира антични ножове. Страстта й към хладното оръжие избухва на 12-ия й рожден ден. Тогава майка й – френската актриса Маршелин Бертран, й подарява античен нож от времето на френската революция. От този момент актрисата не само колекционира, но и се усъвършенства в хвърлянето на ножове.

Том Ханкс

Подобно на Брит – героя на Джеймс Кобърн от „Великолепната седморка“ тя заковава десятката в мишената от права, легнала, висяща и задна позиция. Пуританите в САЩ я заклеймиха, че е започнала да тренира и сина си Мадокс в древното военно изкуство. Активистката на УНИЦЕФ заяви лаконично, че не вижда нищо лошо в това децата да се запознаят с философията и практиката на бойните изкуства.

Страстта към метала явно е обсебил семейство Пит-Джоли, тъй като слабостта на Брат Пит към желязото също не е тайна. Той пълни дворовете на всички притежавани от семейството им къщи с метални конструкции, инсталации и орнаменти. Даже специално поръчаните градински мебели са направени от ковано желязо и сами по себе си са произведение на изкуството. Кийфър Съдърланд има невероятна колекция от неповторимите китари „Гибсън“, които се смятат за „Страдивариус“ на рокендрола. Колекцията му съдържа 38 инструмента, на които са свирили известни музиканти. Те са разположени в музикалното студио на актьора, което той създаде, за да окуражи младите хора да се занимават с музика, а не с наркотици.

Анджелина Джоли

Неговата любов към китарите се заражда в детските му години, когато той за първи път чува изпълненията на основателя на „Лед Цепелин“ Джими Пейдж и Ангъс Йънг от AC/DC. И двамата музиканти са известни с това, че свирят само на „Гибсън“. В чест на актьора „Гибсън Корпорейшън“ направи специален модел – Gibson Kiefer Sutherland KS-336. Производителите подчертаха, че той е кръстен на Кийфър поради усилията му да мотивира подрастващите. Самият актьор подчерта, че свири добре, но е само любител.

Род Стюарт пък е далеч от амбициите да колекционира инструменти. Той събира модели на влакови композиции. Живата легенда има няколко стаи, в които е разположил умалените си модели на релсови пътища, които са точно копие на европейските и световни железопътни линии. Колегата му Рони Ууд от „Ролинг Стоунс“ събира марки, което мнозина смятат за скучно и тривиално хоби.

Клаудия Шифър

Музикантът обаче твърди, че има една от най-богатите филателни колекции и държи голяма част от тях в специален банков сейф. Алис Купър, който и на стари години продължава да поддържа сатанинския си имидж, официално събира антични произведения на изкуството, които имат змийски мотиви. На практика, истинската страст на Алис е голфа, хоби, което той и до сега се опитва да скрие. Никол Кидман събира антични юдейски монети. Тя притежава внушителна нумизматична колекция и прекарва часове, ровейки се в специализирани каталози и уебсайтове. Немският супермодел Клаудия Шифър колекционира насекоми. Къщата й е пълна не само с изсушени буболечки, но и с множество статуетки, картини и скулптури, изобразяващи пълзящите и хвъркати инсекти.

Родената в Ню Орлиънс Рийз Уидърспуун е запазила духа на юга с колекцията си от старовремски ленени дрехи, стари дантели и бродерии. Тя не се притеснява от факта, че много от приятелите й я наричат нафталиновата красавица.

Наскоро Деми Мур застрахова колекцията си от кукли за един милион долара. Нейната страст се е разраснала до там, че актрисата е построила допълнителна къща, проектирана специално за хобито й. Злите езици твърдят, че тя е поръчала специална вуду кукла на невярната си половинка – Аштън Къчър.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *