Съпругата на Едвин Сугарев му спаси живота!

Съпругата д-р Мария Арсениева извърши мисията благополучно

  На 22-ия ден Едвин Сугарев прекрати мъчителната гладна стачка. Поетът дисидент склони да се храни след ултиматум, поставен му от неговата съпруга д-р Мария Арсениева.

„Ако не прекратиш гладната стачка, започвам да гладувам както аз, така и децата ни. След теб и нас ще ни погребат!“, категорична била съпругата на дисидента.

„Аз бях тази, която взе решението съпругът ми да престане с гладната стачка, след като се наложи да го закарам в болница. Ясно е, че че като медицинско лице никога не бих допуснала някой да умре?! коментира пред журналисти разстроената от безсъние м тревоги Мария Арсениева.

Сугарев бе приет в сряда сутринта в реанимацията на Александровска болница в тежко състояние с хипоксемия – т. е. намалено е съдържанието на кислород в кръвта и органите. Съпругата му го завела, след като дисидентът повръщал цяла нощ и не можел дори да говори.

Едвин Сугарев

Уплашени за живота на баща си шестте му деца, които дни наред го молеха със сълзи на очи да спре гладната си стачка, също отказаха храната. Борис, Йоан, Ела, Кристиан, Стефан и Тея в открито писмо до медиите заявиха, че започват да гладуват заедно с баща си, за да го убедят да се откаже от стачката.

Лекари от Александровска болница разкриха, че Едвин е приет в тежко състояние при тях. Дисидентът бил отслабнал с 15 килограма, имал жълтеникав цвят на лицето и не можел да ходи от умора. Сугарев е поставен на венозно захранване с глюкоза, което ще продължи до края на седмицата.

Бившият син депутат, прочул се още в зората на демокрацията с непримиримостта си към мутрите, комунистите и корупцията, ще се върне към нормалния си начин на живот поне след месец след продължителен хранителен режим, съставен от диетолози, признават лекарите. Те са доволни, че животът на дисидента е спасен. „Още два-три дни глад и той си отиваше…“, облекчено въздъхват докторите.

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Съпругата на Едвин Сугарев му спаси живота!"

  1. Junior R. Herrera   22.07.2013 at 22:28

    Искала да направи гладната си стачка пред кметството, но от охраната не й разрешили. Преди три дни седнала да гладува пред централата на БСП в Сливен, но й казали да си върви, защото не могат да й помогнат. „Е, как няма да могат? Нали сега те управляват!?“ – чудеше се жената. Накрая решила, че застава пред областната управа, защото тя представлява държавата, и няма да мръдне от там.

    Отговор
  2. Wolfgang   08.11.2021 at 12:35

    you’re truly a good webmaster. The site loading velocity
    is incredible. It kind of feels that you’re doing any unique
    trick. Moreover, The contents are masterwork. you’ve
    performed a wonderful task on this subject!

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *