Росица Пейчева, учителка на спечелилата “България търси талант”: Кристина не ми даде и стотинка за операцията! ИНТЕРВЮ

Росица Пейчева

  Росица Пейчева от 20 години е сред най-популярните имена във фолклора. Стартира кариерата си като солист на легендарната Виевска фолк група, с която изкарва 16 години. След раздялата им продължава да издава албуми в „Пайнер“ и да обикаля страната със свой фолклорен спектакъл.

Преди година и половина вроденото й заболяване дисплазия (отпуснатост на тазобедрената става – б. ред.) се изостря и днес певицата трудно ходи. Нужни са й около 30 000 евро за спешна операция в Германия. Победителката от „България търси талант“ Кристина Арабаджиева, която е нейна ученичка, обеща да й помогне, но все още не е ясно с каква сума.

– Кога ще бъде концертът в Пловдив, който се организира, за да се намерят пари за операцията ви, госпожо Пейчева?
– Все още не знам, надявам се да успеем за 20 август. Самата аз живея вече в Пловдив. Тук съм учила навремето, имам колеги и приятели.

Кристина Арабаджиева

– Има ли работа за фолклорните изпълнители?
– Не мога да се оплача. Не съм богата, но успявам да издържам семейството си. Аз съм водещата в него, съпругът ми, за жалост, е безработен. Децата ми са големи и всеки иска своето – компютър, хубав телефон… Оправям се с месечния бюджет, но не мога да заделям нищо настрани. С честен труд явно не става.

– Защо не се ориентирахте към чалгата?
– През годините съм пяла доста сръбско и гръцко както и попфолк. Ако съм в заведение или на частно парти, не минава без чалга, защото хората си я искат. Преди години бях записала разни песни – „Дими, дими“, „Дай ми, тате, малко парички“, които бяха хитове. Сега пея песни на по-младите фолк изпълнителки, но не искам да разочаровам хората, които са ме приели като фолклорен изпълнител. Нямам нищо против чалгата. Ивана дори е кръстница на децата ми, много се имаме с нея.

– Защо тъкмо тя ви стана кръстница?
– Отдавна има симпатии помежду ни. Засичахме се по участия, а когато дойде време за кръщенето, предложих й и тя се съгласи. И до ден днешен това е човекът, с когото мога да споделя много неща, близки приятелки сме. Имаме и обща съдба – и аз съм започнала с клавир като нея в оркестър заедно с баща ми.

– Как сте със здравето?
– Имам вродена дисплазия, която през последната година и половина се отключи. Когато почнаха болките, лекарите не допускаха, че ще се влоша толкова.

Оказа се обаче, че нещата се развиха страшно бързо. Ходих по лекари – всеки беше с различно мнение. Биеха ми инжекции, обезболяващи, правиха ми масажи. Спореха дали имам нужда от операция, или не. Замотахме се и стигнахме до сегашното положение – куцам силно заради скъсяване на крака. Бях на консултация в началото на месеца в клиника в Германия. Трябва да ми изградят нова става, но по рождение нямам изградено легло в тазобедрената става. То трябва да се направи допълнително от специално костно вещество, после се прикрепя с пирони към таза и чак тогава се поставя и самата става.

Операцията не е никак лека.

– Колко струва лечението?
– Само за операцията са необходими 24 000 евро. 7200 е самата титаниева става. 5500 евро е трудът на професора, отделно трябват пари за изследвания, снимки и престоя в болницата. За съжаление нямам тези пари. Благодарна съм на Бог, че имам работа и мога да издържам семейството си, но съм дотам. Нямам други финанси.

– Това състояние пречи ли на работата ви?
– Не мога да се движа на сцената, като застана, съм статична, защото усещам страшни болки. По някое време дори си събувам обувките. Обадиха ми се онзи ден за няколко участия през август и разтревожени ме питат дали ще съм в състояние да пея. Казаха ми, че дори седнала ме искат. В името на хората никаква болка не може да ме спре. Много съм благодарна на всички които ме подкрепят. Митко Димитров ми подаде ръка и съм благодарна, че не съм сама в този труден момент. Когато си погледнах мейла в събота и видях колко струва всичко това, казах, че ще се оперирам в България, защото не мога да си го позволя. Бях се отчаяла вече.

– Кристина, победителката в „България търси талант“, каза, че ще ви помогне финансово с част от наградата.
– Сериозно разочарована съм от онова, което беше публикувано в един вестник преди няколко дена. Някаква журналистка написала, че ще правим концерт за събиране на средства, което е чудесно. Накрая обаче съобщава, че не са ми стигнали 60-те бона на Кристина Арабаджиева, та съм тръгнала да искам още. Аз стотинка не съм взела от това дете до днес. На тези 60 000 само данъците са 16 000. Тя не е решила каква сума да ми даде. Каза, че ще ми помогне, но с колко – не знам. Чудя се защо се изопачава тази информация. Всеки мисли, че него няма да го застигне злото, но никой не е застрахован. Така че нека не бъдем толкова злобни.

– Имате ли нови проекти?
– Готвя дуетен албум. Записала съм песни с Николай Славеев, с Иван Дяков, със Здравко Мандаджиев. Оркестър „Канарите“ ще ми изсвири две песни. С Борис Дали също планирам общ проект, и с Джена съм говорила, защото с нея много се разбираме. Още много други колеги са ми обещали да ми помогнат. Дано всичко е наред. Операцията ще е през септември, на Кръстовден. Още на 12-и заминавам, за да направим изследвания. Надявам се дотогава сумата да бъде събрана, защото искат предварително да им бъде внесена по сметка.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

5 Отговора за "Росица Пейчева, учителка на спечелилата “България търси талант”: Кристина не ми даде и стотинка за операцията! ИНТЕРВЮ"

  1. Стоян   23.07.2012 at 14:00

    Според мен това е едно много подвеждащо заглавие. Излиза, че едва ли не Росица Пейчева оплюва Кристина за това, че не е получила пари. Не може ли да е казала, че не ламти за парите й както е написано във вестника за който споменава. В българския език едно изречение може да се тълкува по много начини. Не е първият случай думи да бъдат извадени от контекста. После ходи обяснявай, че нямаш сестра.

    Отговор
  2. rose anna   23.06.2016 at 8:43

    Здравей,
    Това е да се информира широката общественост, че г-жа Роуз Anna, частен кредитор заем има отвори финансова възможност за всеки, който се нуждае от никаква финансова помощ. Ние даваме заем при 2% лихва за физически лица, фирми и дружества по ясен и разбираем начин и състояние. свържете се с нас днес по електронната поща на адрес: (roseannamoore70@gmail.com)

    Отговор
  3. are web hosting   28.08.2021 at 5:51

    Hello! I just wanted to ask if you ever have any trouble with
    hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I
    ended up losing many months of hard work due to no backup.

    Do you have any methods to prevent hackers?

    Отговор
  4. t.co   30.08.2021 at 2:15

    I love your blog.. very nice colors & theme. Did you make this website yourself or did you hire someone to do it for you?
    Plz answer back as I’m looking to design my own blog and would like
    to find out where u got this from. kudos

    Отговор
  5. asmr my   01.09.2021 at 16:00

    It’s hard to find educated people about this subject, however, you sound like you know what you’re talking about!
    Thanks

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *