Ужас! Човекоядецът Николай Гьоргов от Голямо Буково яде хора по списък!

Николай Гьоргов

  Паника и истерия царят в китното бургаско село Голямо Буково, откакто човекоядецът Николай Гьоргов е на свобода, без лекарски надзор и хапчета, които трябва да пие редовно. Местните жители се кръстят и се молят на излизане от домовете си да не го срещат по пътя към хоремага. Страхуват се и децата, които са се наслушали на историите как канибалът пие кръв и хапва човешки дреболии.

53-годишният бивш морски капитан се прочу из цялата страна с убийството на двама свои приятели от Голямо Буково. След като умъртвил жертвите, Николай с удоволствие развъртял ножа и за още нещо – да изкорми вътрешностите. По време на разпитите касапинът признал пред полицаите, че част от труповете е изял, защото вярвал, че така ще си гарантира сила и безсмъртие.

За зверската си постъпка мъжът не бе наказан от Темида, тъй като официално е освидетелстван като шизофреник. Лежал е в психиатрията няколко пъти, но до успешно лечение така и не се стигнало.

Гьоргов се „активирал“ всяка пролет и есен. Ставал непредвидим, гледал свирепо и никой в Голямо Буково не можел да предположи върху чия бедна глава ще се излее гневът му. Говорел несвързани думи, често придружени с цинизми и странни знаци, намекващи за полово сношение. Имал и положително отношение към алкохола, който го зареждал с невероятна сила.

За съжаление жертва на буйния му нрав са станали близо 200 мирни жители, които се чудят как да спасят себе си и потомството си от изверга.

„Николай беше добър мъж, но нещо му стана. Може да се е стререирал от работата, пътуваше много корабите, не му е бил лесен животът. Разказваше истории, беше забавна компания. После се промени.

В началото не забелязвахме нищо, защото майка му беше жива и се грижеше за него. Переше го, чистеше му, готвеше. Караше го под часовник да си взима лекарствата и той си беше тих. Ала жената почина и капитанът остана без надзор. Когато се сети – пие хапове, когато забрави – забравя и не се интересува от нищо. Дори не яде с дни. И изведнъж нещо му става в главата, почва да търси храна, защото у тях няма. Може да погълне с тонове хляб, но обича и мръвката. А както се оказа, услажда му се и човешката плът. И уж е луд, но като види жена, се заглежда.

Ококорва очи и почва да й налита. Беше си харесал дъщерята на Ангел Дзирев – един от мъжете, които разфасова. Заради любовните му мераци стана белята, която разплака цялото село навръх големия християнски празник Света Богородица“, разказва старица от Голямо Буково.

Жената е повече от сигурна, че нови беди ще сполетят селото, защото Николай е на свобода и подготвял в тефтер списък за нови убийства. Така поне носела хорската мълва. Публично морякът се бил заканил: „Ще ви ям наред“.

Всички са притеснени, защото зад гърба си имал няколко смъртни случая. Той започнал да убива преди повече от 10 години. Тогава направил и първия си списък на бъдещи жертви, който полицията открила при едно от разследванията.

Под №1 била записана магазинерката от хоремага, която не отговорила на чувствата на Николай. След нея фигурирал игуменът на голямобуковския манастир отец Евтимий. И така до 200 души.

Ангел Дзирев, предпоследната жертва на людоеда, бил намерен от съселяните си с наполовина отрязана глава и извадени вътрешности. Гьоргов и Дзирев се скарали, защото злодеят искал да прави любов с 13-годишната дъщеря на Ангел. След като получил категоричен отказ, хванал за гушата бащата на невръстното момиче и започнал да го души, рита и налага с юмруци. Успял да го повали на земята, а след това и да го наръга с ножа. Зверството му обаче не приключило дотук. След като се уверил, че мъжът е мъртъв, теглил нож по дължина на корема и извадил вътрешностите, за да ги носи като храна за вкъщи.

В ареста бившият капитан признал, че е убил и бабата на бившата си съпруга. Възрастната жена не го била поканила на празник, което той изтълкувал като знак, че не го уважава достатъчно.

По време на разследването Гьоргов признал, че е ял от вътрешностите на всичките си жертви и че мръвката му харесала. Апетитът за ядене на човешко месо му се отворил и покрай строителния работник Станислав Костадинов, с когото се черпели на по питие. Внезапно морският замахнал с юмрук и ударил в лицето събеседника си. Последвала серия от бързи удари, които съборили на земята младежа. Развихрилият се психар строшил едната ръка на Станислав и започнал да го хапе до кръв по цялото тяло. Наложило се да ги разтървават хора от съседните маси.

Пострадалият бил закаран в Бургаската многопрофилна болница и бил опериран по спешност. Още на следващата сутрин заедно със семейството си се изнесъл за Казанлък, притеснен от печалната слава на канибала от Буково и убийствата му.

Според заключението на експертите Гьоргов страда от шизофрения и не може да носи наказателна отговорност за действията си, но трябва да се лекува медикаментозно. Заради особеното си психично състояние той е въдворяван в психиатриите в Ловеч и Раднево. Сега обаче е на свобода и в Буково събират подписка за изселването му.

„Притеснени сме, че ужасът пак ще ни споходи. Няма спане, когато Николай е наоколо. Той дори не пожали баща си, лека му пръст. Беше жив човекът, когато синът му го изхвърли през прозореца барабар с инвалидната му количка. Ние искаме спокойствие. Не ни интересува от какво и как е превъртял. Разправят, че бил паднал на палубата и си ударил главата, та затова откачил. Но има и друга версия – попаднал бил между челюстите на акула и буквално обезумял от страх. Спасил се, но станал хахав.

Третата версия пък е свързана с ревизия на кораба и финансова далавера, вследствие на която Гьоргов превъртял. Всичко това нас не ни интересува, ние искаме да живеем в мир и разбирателство, а той да стои далеч от нас“, коментират в Голямо Буково.

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Ужас! Човекоядецът Николай Гьоргов от Голямо Буково яде хора по списък!"

  1. orbit   23.02.2013 at 16:27

    Абее боййй беее вие кви хора сте в тая държава.. нямате ли бухалки и пръчки бой всеки ден докато му мине лудоста

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *