Телохранителите на Ахмед Доган от НСО били шпиони?

Ахмед Доган и охрана

  Шпионски скандал тресе Движението за права и свободи от две седмици насам, научихме от техен депутат.

В ДПС били убедени, че гардовете на Сокола от НСО всъщност били шпиони, назначени да следят всяка негова стъпка.

„Тези момчета не се занимаваха приоритетно с физическата охрана на г-н Доган и нападението на Октай Енимехмедов доказа това. Занемарили са функциите си покрай другите си задължения – да го шпионират, да подслушват разговорите му и да носят информация ма управляващите с кого се среща и какви са плановете му. Г-н Доган никога не е искал охрана от държавата, но тя му е натрапена още от времето на тройната

Октай Енимехмедов

коалиция. И щом е депутат, трябва да се съобразява. Денонощно с него има бодигардове от НСО, те са навсякъде – в централата на партията, в Бояна, винаги са с него. Той има възможност да си наеме частни охранители, но като депутат няма право на това“, разказва народният представител.

Думите му потвърждава и бивш член на ДПС, който твърди, че Доган е най-контролираният политик в България, и то точно чрез Националната служба за охрана.

Ахмед Доган с охраната си

Според него почетният председател на ДПС много добре знаел за специалните задачи на момчетата от НСО, но приемал философски ситуацията.

Той разказва как за 5-6 години, откакто са неотлъчно до него, те дори са станали приятели. Доган не пропускал да отбележи рождените дни на гардовете, черпел ги и дори им давал съвети за лични проблеми.

С течение на времето отношенията между охранителите от НСО и Доган започнали да прерастват в неформални контакти, което накарало службата да вземе мерки. Неслучайно било и уволнението на полковниците от НСО Георги Райков и Георги Занев, който е шеф на личната охрана на Доган. Мълвата в парламента носи, че последният е направил редица пропуски по контролирането на лидера на ДПС и преди изборите трябвало да бъде сменен. Нападението на Октай Енимехмедов било идеален повод за тази смяна.

Членовете на ДПС са убедени, че уволнените ще бъдат заменени с други, които ще изпълняват по-добре задачите да носят информация за срещите на Доган.

Според депутата от Движението Христо Бисеров Ахмед Доган е в кондиция, но продължава да е под влияние на случилото се на конференцията. В същото време Октай Енимехмедов бил в прекрасна форма и се радвал, че е оцелял, научихме от приближени. Той вече е бил посетен от брат си Метин в ареста и от други свои приятели. С ясното съзнание, че разговорите му се подслушват, той не съжалил за нападението и казал, че ще има историческа роля за събуждането на турците в България, които години наред били манипулирани от Доган и приближените му.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Телохранителите на Ахмед Доган от НСО били шпиони?"

  1. Wilhemina   27.10.2021 at 3:22

    I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and was
    curious what all is needed to get set up? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?
    I’m not very web smart so I’m not 100% certain. Any tips or advice would be greatly appreciated.

    Thanks

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *