Собственикът на „Спартак“ (Плевен) – Иван Динов, замесен в черно тото

Иван Динов

  Ортак на Георги Бачев се оказа замесен в поредната афера с черно тото и договорени резултати. Босът на „Спартак“ (Плевен) Иван Динов ще трябва да отговаря за циркаджийските изпълнения на юношеския си отбор до 19 г. В сряда Комисията по ред и сигурност в БФС предложи плевенчани да бъдат изритани от елитната дивизия заради системно нарушаване на принципите на феърплея“.

Последните панаири се разиграли в неделя, когато юношите на Диновия клуб „Спартак“ (Пл) гостували на „Локо“ (Сф) в „Надежда“. Мачът завършил 5:0 за софиянци при, меко казано, странни обстоятелства. Очевидец свидетелства: „Изглежда, че на играчите от Плевен им беше наредено да пускат голове в определено време. През първите 20 минути играха равностойно, а след това изведнъж им влязоха два лесни гола“.

След това, без никаква причина, футболист от „Спартак“ нарочно си изкарал червен картон. За да го изгонят, ударил противник при спряна игра. Някъде след 70 минута дошло нареждане да се пуснат още два гола. Изведнъж защитата им спря да играе.

Георги Бачев

Почнаха нарочно да отстъпват топката на „Локо“ (Сф). Онези пък се ошашкаха, първо даже не можеха и да вкарат“, разказва нашият източник.

Наложило се играч от Плевен да си вкара автогол.

След това локомотивци най-сетне се разписали за 4:0. Петият гол паднал към края. „С Иван Динов имаше и няколко мутри. Непрекъснато подвикваха към съдията за кого е заложил и дали ще му излезе тотото“, казва очевидецът. Според него Георги Бачев не е бил на мача.

В БФС обаче е постъпил доклад, че плевенчани са играли симулативно. Говори се, че е от съдията Даниел Захариев. Подобен цирк бил докладван и на 1 септември, когато „Спартак“ си свалил гащите с 0:6 срещу „Видима“ в Севлиево. Комисията, която се ръководи от ген. Васил Василев, съобщи още, че има съмнения за мачовете на юношеските състави на „Любимец“ и „Спартак“ (Вн).

Научихме, че въпросните отбори на „Спартак“ (Пл), „Любимец“ и „Спартак“ (Вн) се числят към т.нар. „Банда на македонците“, която очевидно е попаднала на мушката на генерала и хората му. Групата държи един от дяловете в черното тото у нас.

Иначе плевенският тим се стопанисва от Динов и Георги Бачев, като преди това двамата искаха да вземат „Пирин“ (Бл). „Любимец“ пък е любимият отбор на сочения като един от тото босовете Коко Динев, който държи хазарта в Югозападна България. В „Спартак“ (Вн) пък се явява Живко Великов – близък до Коце Маца. Краля на манипулираните мачове, който преди 3 години беше на крачка да влезе в клуба. Името на последния фигурира в следствените документи като един от босовете на световната тото мафия.

По информация именно тото скандал е станал причината да бъде изгонен по-рано тази седмица треньорът на „Любимец“ Стамен Белчев. Хасковлията изревал, че е позорно юношите на тима да падат от „Левски“ с 10:0. Белчев е вторият, който се разделя с поста си по подобна причина за последния месец. Преди това напусна треньорът на „Пирин“ (ГД) Яков Папарков.

Говори се, че Папарков объркал сметките на тото мафията в мача с „Миньор“ (Пк). Заложени били доста пари на точен резултат 1:1. В последната минута обаче папарковците вкараха втори гол и объркаха залаганията.

Източник от „Пирин“ (ГД) твърди, че след мача треньорът е бил заплашван и дори бит от мутри в съблекалнята. По тази причина 41-годишният специалист си хвърли оставката четвърт час след историческата първа победа на „Пирин“ (ГД) в „А“ група и по-късно стана шеф на школата в „Лудогорец“.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "Собственикът на „Спартак“ (Плевен) – Иван Динов, замесен в черно тото"

  1. tinyurl.com   31.08.2021 at 23:05

    Hiya! I know this is kinda off topic but I’d figured I’d
    ask. Would you be interested in exchanging links or maybe guest authoring a blog article or
    vice-versa? My blog goes over a lot of the same subjects as
    yours and I believe we could greatly benefit from each other.
    If you might be interested feel free to send me an e-mail.
    I look forward to hearing from you! Great blog by the way!

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *