Наркобосът Сако спечелил 1 млн. лв. от бизнес с трупове!

Стефан Бонев - Сако

  Наркобосът Стефан Бонев – Сако е намерил успешен начин да узакони мафиотските си капитали. Ромският тамада е собственик в сянка на една от най-големите погребални агенции в София “Мира”, разбраха журналисти.

Въпросната фирма е пряко свързана и е редовен участник във всички корупционни практики, които се извършват в столицата от общинското дружество „Гробищни паркове“, твърдят ченгета.

От години „Мира“ се ползва с имиджа на „циганската погребална агенция“ което обаче не и пречи да бъде най-оборотната траурна агенция в столицата и да контролира почти 60% от погребенията в София.

За последните 2 години Стефан Бонев – Сако е спечелил колосалната сума от близо 1 милион лева само от парцели в Централни гробища. Казват, че имало устна заповед агенция „Мира“ да получава приоритетно всички свободни парцели в квартал „Орландовци“. Погребалната агенция купувала парцелите срещу 1000 лева, а ги продавала за по 5-6 бона.

Траурната агенция „Мира“ притежавала ексклузивни права да предлага на клиентите си парцели на Централните софийски гробища

Това обаче съвсем не са единствените разходи, които трябва да платят опечалените роднини. При „Мира“, тоест у Сако, влизат банкноти и от редица други странични дейности около погребенията като цветя, паметници и др. Да работят за циганите са вербувани и служители във всички болници и морги на територията на София. Всеки, който успее да уреди пресен труп за погребение във фирмата на Сако, получавал паричен бонус от 200 лв. По 500 лв. се давало на лекари, които издавали на ромската структура за техни безнадеждно болни пациенти.

Източници от така наречената гробищна мафия разкриват, че единствено циганите от „Мира“ имали ексклузивни права да предлагат парцели в Централните софийски гробища и затова били доста търсени от клиенти въпреки безбожните си цени.

С посредничеството на „Мира“ са погребани Илия Павлов и Емил Кюлев. Агенция „Адис“, която също е свързана с друга гробищна мафия – Алексиеви, пък погреба боса на ВИС-2 Георги Илиев. А Столична община им осигури ВИП парцели в централните гробища.

Запознати твърдят, че е практика, когато има ВИП клиент, да се изпразни запустял, обрасъл в храсти гроб, който не е имал посещения от дълго време. Но за да се хванат майсторите на работа и да излъскат вечния дом на покойника, живият му придружител трябва да развърже кесията си доста надълбоко. Самите бачкатори също били свързани с ромската престъпност. Източници от НАП разкриха, че срещу погребалната агенция, свързана със Стефан Бонев – Сако, е започнала данъчна проверка след сигнал, че циганите укриват данъци за милиони.

Това става чрез регистрирането на множество чисто фантомни фирми като „Мира 1″, „Мира 2″ и така до десет. Те са създадени, за да изперат парите на дружеството майка и в случай на ревизия да изгърмят като бушони, но да запазят чисти босовете Алексиеви и Сако.

Още сензации:

loading...

2 Отговора за "Наркобосът Сако спечелил 1 млн. лв. от бизнес с трупове!"

  1. of asmr   02.09.2021 at 20:08

    Wonderful site. A lot of helpful info here. I’m sending it to some pals ans additionally sharing in delicious.
    And obviously, thank you on your effort!

    Отговор
  2. was ps4 games   25.10.2021 at 14:50

    Do you mind if I quote a couple of your articles as long as I provide credit and sources
    back to your blog? My blog site is in the very same area of interest as yours and
    my visitors would certainly benefit from a lot of the information you
    present here. Please let me know if this
    alright with you. Thanks!

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *