Министър Дянков: Коледни надбавки, ама друг път!

Симеон Дянков

Така прозвучаха думите на вицепремиера Симеон Дянков. Финансовият министър обеща на пенсионерите Коледни надбавки, но правителството е на път да се откаже от тази идея. Както заяви вчера щяло да има коледни надбавки за пенсионерите, ако в края на ноември все още хазната е на печалба.

Това заявление беше отправено към журналисти в Китен, където вицето разгледа разкопките на крепостта на полуостров Урдовиза. Щеше да е чудно, ако Симеон Дянков беше отделил по 5 лева за пенсионерите за Коледа. Както изглежда те ще посрещнат Нова Година в студ и мрак.

Все пак побърза да се похвали, че за първи път от септември 2008 година, тази година имало излишък в държавната хазна. Октомври също бил добър месец, така че, ако и ноември е добър месец, може би щяло да има коледни надбавки за пенсионерите.

Няма пица за пенсионерите

Според него пенсионерите в България били приблизително 2 150 000, така че винаги, когато става въпрос за увеличаване на пенсии- това за него било значителна сума, отбеляза още Дянков.

Колкото до 13 заплата за държавните служители, министърът е категоричен, че нямало да има в никакъв случай. И от както е министър такова нещо не е имало, заяви Симеон Дянков, въпреки шумните скандали с бонусите за милиони левове, раздадени в министерствата през пролетта тази година. Включително и в неговото ведомство.

ВИЖТЕ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/Loum1QTS8ak

Още сензации:

loading...

3 Отговора за "Министър Дянков: Коледни надбавки, ама друг път!"

  1. martina   12.11.2012 at 19:55

    Да бягаме в Гърция.Въпреки Гръцката криза,за която Българските медии непрекъснато тръбят,ФАКТИТЕ;
    За Коледа всички Гърци ще получат още по ЕДНА ЗАПЛАТА(подарък от ДЪРЖАВАТА)
    За пенсионерите ПЕНСИЯТА СИ И 400 евро(Подарък от Държавата)
    ДАЙ БОЖЕ И НА НАС БЪЛГАРИТЕ ТАКАВА „ГРЪЦКА КРИЗА“и най вече ГРЪЦКИ УПРАВНИЦИ.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *