Вкусни сандвичи изстреляли Искра Фидосова до шеф на правната комисия!

Искра Фидосова

  Трагикомична история за шеметната политическа кариера на Искра Фидосова, разказаха учредители на партия ГЕРБ. Един от тях, чието име е известно, но помоли да го спестим, разказа как напористата депутатка от Монтана се превърнала в юридическото острие на ГЕРБ и заела мястото на няколко юристи със солидна подготовка.

На трети декември 2006 година в НДК е прекалено оживено. Зала 1 е пълна с делегати, които ще учредят новата партия на столичния кмет Бойко Борисов, а в коридорите е фрашкано с журналисти и камери от всички възможни и невъзможни медии. Дотогава ГЕРБ съществува само като гражданско сдружение. Нашият свидетел, който бе едно от лицата на сдружението, с учудване видял, че никому неизвестната Искра Фидосова, нотариус от Монтана, била вкарана във важната изпълнителна комисия на новата партия. В една от паузите той се обърнал към новоизбрания председател Цветан Цветанов и го питал поради какви професионални качества Фидосова е избрана за едно от лицата на партията.

Искра Фидосова и Цветан Цветанов

Отговорът на Цветанов го зашеметил: „Трай си бе, знаеш ли тя колко много помагаше досега. Ето и за днешното събрание дари сто килограма кашкавал„. Попареният учредител на новата партия занемял пред този аргумент, а няколко минути по-късно вече преглъщал доста трудно сандвича с кашкавал, който му бил връчен от организаторите на влизане в залата. „Бяха раздали на всеки един делегат две хлебчета с парче кашкавал между тях“, спомня си без умиление партийната сухоежбина учредителят на ГЕРБ. Той ни разказа тази история, на която сам е свидетел, във връзка с последните активности на Искра Фидосова покрай избора на членове на ВСС. „Вижте я до къде стигна със сто килограма кашкавал – да определя дневния ред на българското законодателство и да избира членове на Висшия съдебен съвет, които са поне два пъти по-образовани от нея“, сподели почти през сълзи нашият човек, който е име в юридическите среди.

Припомняме ви, че Искра Фидосова, която е шеф на комисията по правните въпроси в Народното събрание, е учила в закрития Стопанско-правен факултет на УНСС в Монтана. Няма данни да е държала при-равнителни изпити в СУ „Св. Климент Охридски“, а нейни колеги юристи оспорват и легитимността й като нотариус, защото е станала такава, без да има двугодишния стаж, който се изисква по закон. Искра Фидосова дори не се е явила на изпит, за да придобие юридическа правоспособност, което не й пречи днес да кове закони и да кадрува в съдебната власт.

ВИЖ ВИДЕОТО:

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *